A vezércselhez készült werkvideó olyan, mint egy mini bónusz epizód

És ki ne akarná nézni még egy kicsit kedvenc netflixes sorozatát a lenyűgöző Anya Taylor-Joyjal a főszerepben?

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a streamelős óriás kínálatába október 23-án felkerült limitált hosszúságú széria akkora siker lett, hogy az alapjául szolgáló regény, Walt Tevis munkája (ami eredetileg 1983-ban jelent meg) újra bestsellerré vált, sőt: az emberek kétszer annyi sakktáblát vesznek miatta, mint korábban, és ötszörösére nőtt a Chess.com online sakkjáték látogatóinak száma is.

A Netflix nem szívesen teszi közzé nézettségi adatait, de annyit lehet tudni, hogy az árvaházban felnőtt sakknagymesterlány történetét az első négy hét alatt 55 millió háztartásban nézték meg az előfizetők (ami abszolút rekord), 92 országban szinte azonnal bekerült a TOP10-be, 58 országban pedig rögtön az első helyre ugrott. Hazánkban november végén a harmadik helyen állt a dinamikusan frissülő toplistán, a streamelős cég napokban közzétett jelentése szerint pedig a drámai sorozatok közül egész évben ez volt az egyik legnépszerűbb cím a magyar felhasználók körében.


A siker pedig abszolút megérdemelt. „(Scott) Frank (forgatókönyvíró-rendező)

olyan közel tudja hozni mind hősnőjét, mind a témát, úgy be tudja rántani a nézőt, hogy az is meredten néz végig

minden itt mutatott játszmát, aki korábban azt sem tudta, mi az a szicíliai védelem. Nem mondom, hogy nem lesz kicsit repetitív a sokadik összecsapás, de erre is van gyógyszer, mindenféle jól kitalált vizuális trükkel lehet ezeket feldobni…” – írta kritikusunk A vezércselről.

Ennek megfelelően a sorozathoz a napokban nyilvánosságra hozott kisfilmben

sok szó esik az alkotás vizuális világáról, a csodásan megálmodott díszletekről és jelmezekről (a széria az ötvenes-hatvanas években játszódik), no meg a főhősnőt megformáló Anya Taylor-Joy parókáiról is.

Érdekesség, hogy a fiatal színésznő a teljes werkvideót egy hatalmas, Dolly Parton frizurájához hasonló parókában tolja végig – aminek vélhetően az az oka, hogy közvetlenül A vezércsel után a Last Night in Soho című Edgar Wright-filmet forgatta, mert abban látható ilyen vendéghajjal. De persze nemcsak ezért érdemes megnézni a negyedórás kisfilmet, hanem hogy kiterjesszük az élményt és kitöltsük az űrt, amit kedvenc szériánk hagyott maga után.


(via Uproxx)