Netflix: ezeket a filmeket és sorozatokat nézte idén a legtöbb magyar

A streamelős óriás által kínált szolgáltatás hazánkban is egyre népszerűbb: soha ennyi időt nem töltöttünk még a Netflix előtt korábban. Lássuk, mely tartalmakra voltunk kíváncsiak a leginkább!

Idén a magyarok négy és félszer annyit netflixeztek, mint tavaly. Magyarországon továbbra is a drámákat szeretik a legjobban, de népszerűek a vígjátékok, a thrillerek és az akciófilmek is, ezenkívül ebben az évben egyre többen voltak kíváncsiak a szinkronos gyerekfilmekre. A drámai alkotások közül A vezércsel, a Barbárok, a Lucifer és A korona voltak a legnézettebbek.

A vezércsel. Forrás: Netflix

 

Tavalyhoz képest a magyar előfizetők hatszoros időt töltöttek mesenézéssel. Ebben jelentős szerepe volt a Jurassic Park: Krétakori tábor, az Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz, a Lunaria – Kaland a Holdon, a Táncra fel! és a DJ Hamupipőke című alkotásoknak. A felnőtteknek szóló animék népszerűsége is meredeken emelkedik: sokakat érdekelnek a Ghibli stúdió remekei vagy a Zeusz vére című sorozat.

A komédiák közül az Űrhadosztály című sitcom, az Emily Párizsban című romantikus széria, a Szexoktatás és az Én még sosem… voltak a legnépszerűbb tartalmak. A thriller és az akció műfaj a magyaroknál fej-fej mellett áll egymással népszerűségben: előbbi műfajnak a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című magyar film, a Sötétség című sorozat és a Veszélyes hazugságok voltak az éllovasai, utóbbinak pedig a Nagy pénzrablás és Az Esernyő Akadémia című sorozatok, továbbá a Spenser az igazság nyomában című film. A spanyol gyártású Nagy pénzrablás egyébként világszerte igen közkedvelt: 92 országban került be a napi legnépszerűbb tíz cím közé.

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon. Forrás: Netflix

 

Ami a romantikus filmeket illeti: A csókfülke, a Miután, a Karácsonyi hadgyakorlat, A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek és a Karácsonyi cserebere: Az új hasonmás került be a kedvencek közé az alatt a több mint nyolcszoros idő alatt, amennyivel idén többet töltöttünk romantikázással a Netflixen. De a régióban Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a streamelős cég dokumentumfilmjei iránti érdeklődés: ötször annyi időt töltöttünk szórakozva tanulással. A legnépszerűbb tartalmak a Társadalmi dilemma, David Attenborough sorozatai, Zac Efron világjáró műsora, a Tiger King és a Formula 1: Hajsza a túlélésért voltak. Végül pedig a fantasy műfaj, bár lemarad a korábbiaktól, szintén jól ment a magyarok körében – a legnépszerűbb címek itt a Cursed: Átkozott, a Kulcs a zárját és A király: Örök uralkodó.


(via Netflix / Open Communications)