A Wednesday sztárját cinkelik a sztrájkoló forgatókönyvírók

„Az átírás is írás! Találkozunk a sorban, Jenna!” – üzenték Jenna Ortegának, aki a korábbi interjúiban azt nyilatkozta, komoly szinten belenyúlt a Netflix-sorozat párbeszédeibe.

A hollywoodi forgatókönyvírók a hét elején sztrájkba léptek, hogy megpróbáljanak javítani a szakszervezeti szerződésükön az iparágban bekövetkezett változásokra reagálva, mivel a tartalomgyártás egyre inkább a streaming felé mozdul el.

Néhány író Jenna Ortegának is beszólt, mivel a színésznő korábban arról beszélt az interjúiban, hogy ő maga is belenyúlt a Wednesday forgatókönyvébe.

 

Forrás: Netflix

 

A BoJack Horseman írója, a pikírt humorú Nick Adams például ezt írta ki a Twitterére:

Jó lenne, ha Jenna Ortega visszatérne New Yorkból a délutáni műszakjára a sztrájkőrségben!

De Karen Joseph Adcock, A mackó (The Bear) című tévésorozat forgatókönyvírója is üzent a fiatal színésznőnek:

Az átírás is írás! Találkozunk a sorban, Jenna!

A tréfás üzengetés alapja egyébként az volt, hogy egyrészt a Wednesday jelenleg a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata (hamarosan lesz 2. évada is), a hírekben rendszeresen szereplő Jenna Ortega pedig maga mesélt korábban arról, hogy belepiszkált a sorozat forgatókönyvébe. Igaz, ahogy azt anno mi is megírtuk itt a PORT.hun, Ortega ötletei kifejezetten tetszettek az alkotóknak, egy idő után már a forgatókönyvírókkal tárgyalt arról, ha valami nem stimmelt Wednesday jellemrajzában. A színésznő saját bevallása szerint így „védte” a karakterét, akinek ugyan a sorozatban felvázolt érzelmi ívével ő maga nem értett egyet, mégis a szívén viselte a sorsát. 

A Jenna Ortega-rajongók persze visszavágtak a közösségi médiában a tréfás kedvű, sztrájkra buzdító forgatókönyvíróknak: szerintük nem kéne bűnbakot csinálni a kedvencükből olyan szakszervezeti problémák miatt, amelyekhez a színésznőnek az ég egy adta világon semmi köze.

(via Unilad & The Hollywood Reporter)