Az HBO eltűnik, de jön a Harry Potter-sorozat

Szerdán kiderült, mikor indul az HBO Max helyére lépő Max, és többek közt Jodie Foster, Colin Farrell, Robert Downey Jr. és Kate Winslet sorozata is új előzetes kapott.

Tavaly nyár óta tudni, hogy a Warner Bros. Discovery az HBO Maxot és a discovery+-t egyetlen globális streamingszolgáltatássá fogja összeolvasztani, idén pedig az is kiderült, hogy az új név a Max lesz.

David Zaslav, a Warner Bros Discovery (WBD) főnöke szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy május 23-án elindul a két korábbi szolgáltatást összefogó Max. (A Telex értesülései szerint nálunk erre 2024-ig várni kell.)

Az USA-ban a reklámmentes változat egy hónapra 15,99 dollár, egy évre 149,99 dollár lesz, a reklámos egy hónapra 9,99 dollár, egy évre 99,99 dollár, de indul egy „ultimate” előfizetés is reklám nélkül, 4K UHD felbontás, illetve Dolby Atmos-hang támogatással havi 19,99, illetve évi 199,99 dollárért.

Az eseményen több induló sorozatot is bejelentettek, és több előzetest is levetítettek.

Harry Potter-sorozat - Már mi is megírtuk április elején, hogy a tervek szerint sorozat készül J.K. Rowling kultikus regényfolyamából új gyerekszereplőkkel, most viszont hivatalosan is bejelentették a hírt. Az HBO és a Max vezetője Casey Bloys  elmondta, hogy a sorozat költségvetése hasonló lesz, mint a Sárkányok házáé, és reméli, hogy egy ugyanolyan léptékű "minőségi sorozatot" tudnak készíteni. Már keresik az írót és a showrunnert, míg az executive producer természetesen Rowling lesz. Az ígéretek szerint a széria hű lesz a regényekhez, amelyekből évadonként egyet dolgoznak fel.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night - Készül egy új Trónok harca-sorozat is, főszerepben Duncannel, a Magassal.

True Detective: Night Country  - A True Detective 4. évada, amelyben Jodie Foster és Kali Reis alakítják a főszerepet, kapott végre egy teasert is. Hivatalos szinopszis is érkezett:

Amikor az alaszkai Ennisben leszáll a hosszú téli éj, nyom nélkül eltűnik az a nyolc férfi, akik a tsalali sarkvidéki kutatóállomást üzemeltették. Az ügy felgöngyölítéséhez Liz Danvers (Foster) és Evangeline Navarro (Reis) nyomozóknak szembe kell nézniük a saját magukban rejlő sötétséggel és felszínre kell hozniuk az örök jég alatt rejlő terhes igazságokat.

Az Issa López által írt és rendezett szériában szerepel még többek közt Christopher Eccleston, John Hawkes. Fiona Shaw, és Finn Bennett.

A Pingvin - Matt Reeves tavaly bemutatott Batman-filmjében a felismerhetetlené maszkírozott Colin Farrell majdnem ellopta a show-t, így logikus döntés volt spin-off sorozatot indítani a Pingvin főszereplésével. A 8 részes sorozatban Farrell mellett Christin Milotti, Rhenzy Feliz és Michael Kelly szerepel még. A történet ott folytatódik, ahol a film véget ért, és bemutatja, hogyan tör hatalomra az alvilágban a Pingvin. Megérkezett az első spin-off is.

A szimpatizáns – Megkapta első hivatalos előzetesét Park Chan-wook és Robert Downey Jr. sorozata is. A Viet Thanh Nguyen azonos című, Pulitzer-díjas regényén alapuló A szimpatizáns egyszerre kém-thriller és kultúrközi szatíra egy félig francia, félig vietnámi kommunista kém hányattatásairól a vietnámi háború végnapjaiban, majd Egyesült Államok-beli száműzetése alatt.

Démonok között - Az eddig nyolc filmből álló horrorfranchise-ból is lesz sorozat.

Agymenők-spinoff - A 12 évadot megért sorozat kreátora, Chuck Lorre új szérián dolgozik, amelyben az Agymenők szereplői is feltűnnek valószínűleg, de mást egyelőre nem tudni a projektről.

The Regime - Stephen Frears és Jessica Hobbs rendezésében, az Oscar-díjas Kate Winslet főszereplésével érkezik a (korábban The Palace munkacímet viselő) The Regime című minisorozat, amely egy év történetét meséli el egy összeomlás szélén álló modern európai diktatúra palotájának falai között.

Winslet mellett olyan színészek szerepelnek még a szériában, mint Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton és Hugh Grant. 

Via: THR / Telex / Independent