Jöhet a Harry Potter-tévésorozat – de új szereplőkkel!

Régóta pletykálják, most már állítólag célegyenesben a terv. Nem új sztori készül, a regényeket dolgozná fel egy-egy évadban a Warner.

Évek óta keringenek pletykák egy nagyszabású Harry Potter-tévésorozatról – most végre valósággá válhat a rajongók álma! A Bloomberg értesülései szerint ugyanis a Warner Bros. háza táján már komoly tárgyalások folynak arról, hogy ha idén nyáron egyetlen streaming platformmá olvad össze a Discovery+ és az HBO Max, akkor ott valami nagyot fog gurítani az új streaming óriás.

Ilyen nagy dobás lehet egy grandiózus Harry Potter-tévésorozat is, amely évadonként egy-egy könyvet dolgozna fel, de úgy, hogy új gyerekszereplők bújnak Harry, Hermione, Ron és a társaik bőrébe.

 

Forrás: InterCom

 

A projektet közelről ismerő források megerősítették a tárgyalások tényét, de az IndieWire-nek azt mondták, hogy egyelőre nincs küszöbön semmiféle megállapodás. A Deadline szerint a Warner vezetősége magával J.K. Rowlinggal is tárgyalásokat folytat a tévésorozat megvalósításáról – a kreatív kontrollt ugyanis ő gyakorolja a művei feldolgozásai felett, így egy Harry Potter-sorozat nélküle nem is jöhetne létre.

A Bloomberg viszont úgy tudja, az írónő „csak” valamiféle kreatív produceri minőségben lenne jelen a sorozatban, nem ő lenne showrunner vagy a forgatókönyvíró. Ebben valószínűleg közrejátszik az is, hogy a Legendás állatok-trilógia, amelyben Rowling aktívan közreműködött, közel sem volt olyan népszerű, mint a régi filmek, illetve az is, hogy az írónő sokak szemében leszerepelt, amikor a közösségi médiában olyan kijelentést tett, hogy ő a nem menstruáló nőket nem tekinti nőnek, emiatt számos Harry Potter-sztár (többek között Emma Watson), sőt, maga a Warner stúdió is elhatárolódott tőle.

Daniel Radcliffe, aki azután vált világsztárrá, hogy összesen 8 filmben játszotta el Harry Pottert, nemrég arról beszélt: mindig is tisztában volt vele, hogy „még az ő életében lesznek további Harry Potterek” . Ő maga egyszer egyébként még egy spin off ötletével is előrukkolt, amely a Tekergőkről, vagyis a fiatal Remus Lupinról, Peter Pettigrew-ról, Sirius Blackről és Harry apjáról, James Potterről szólt volna. Sajnos azonban az HBO Max döntéshozói nem csaptak le rá...

(via IndieWire & Uproxx)