Berágtak a felhasználók a Netflix új rendszerétől

A streamóriás eléggé bonyolult módszerrel akarja kiszűrni a jelszómegosztást.

Már egy ideje tervezi a Netflix, hogy valamilyen módon beszünteti a jelszómegosztást, abban bízva, hogy ezzel több bevételt tud generálni. Így azok, akik nem élnek egy háztartásban, hamarosan csak külön előfizetéssel érhetik el a streamszolgáltatást. Tehát ha neked van egy előfizetésed, amihez több fiókot lehet társítani, a jövőben ezeket már nem adhatod ki a rokonoknak és a barátoknak, hacsak nem élnek veled együtt. Eddig nem volt világos, miként fog ez kinézni a gyakorlatban, de most a Netflix elmagyarázta, nem kis felhördülés okozva.

Forrás: Pexels

 

Az új rendszer hátulütője, hogy hiába van saját előfizetésed, ha nem az otthondból jelentkezel be, a Netflix jócskán megnehezíti a tartalomfogyasztást. A streamszolgáltató az IP-cím, az egyközazonosító és a fióktevékenység alapján azonosítja be a felhasználót. Aki az elsődleges fióktulajdonos (akinek a nevén az előfizetés van) háztartásában lévő internetkapcsolattal jelentkezik be, annak nincs szüksége további azonosításra. Viszont, ha máshonnan akarjuk használni az adott előfizetést, és igazolni tudjuk magunkat, a Netflix hét napra ad egy ideiglenes kódot, de akár le is tilthatja a használatot, valamint felkínálhat új előfizetést, amibe át tudjuk vinni a korábbi profilunkat. Szóval a lényeg, még egyszer:

ha saját előfizetésünkkel nem a saját otthonunkban jelentkezünk be, a Netflix a legjobb esetben ad egy kódot, ami hét egymást követő napig érvényes, legrosszabb esetben nem tudunk belépni a saját fiókunkba.

Nem csoda, hogy a felhasználók kiakadtak, és a Twitteren mentek neki a streamóriásnak. Ráadásul még mindig elérhető egy 2017-es bejegyzés a Netflixtől, amiben azt hirdetik, hogy “A szeretet az, ha megosztod a jelszavad.”

“Soha ne feledd, hogy maga a Netflix támogatta a jelszómegosztást, hogy növelje a nézettséget. Bizonyos számú képernyőért fizetsz, mindegy, hogy ezek hol vannak” – írja az egyik felhasználó a Twitteren.

Egy másik tweet párhuzamba állítja a 2017-es bejegyzést és az új hozzáállást: “Netflix 2017-ben: A szeretet az, ha megosztod a jelszavad. Netflix 2023-ban: Havonta egyszer igazold a személyazonosságod, vagy találkozunk a pokolban, te jelszómegosztó szarcsimbók!”

Más is ezen élcelődik: “Netflix 2017-ben: A szeretet az, ha megosztod a jelszavad. Netflix 2023-ban: nézzük csak, mit szeretnek az emberek a Netflixben, és tiltsuk be örökre.”

(via Uproxx, Indy100)