Bődületes butaság a Stranger Things új évadában, panaszkodnak a nézők

Nem tetszik nekik, ahogy a 3. évad cliffhangerét megoldották. Spoiler!

Péntek óta streamelhető a Stranger Things utolsó évadának első fele a Netflixen, és a nézői visszhang eddig többnyire pozitív – a mi kritikusunk is eléggé szerette. A rajongók azonban nincsenek minden részlettel kibékülve, többen sérelmezik például azt, ahogy az írók a 3. évad cliffhangerét megoldották. A sztori ugyanis úgy ért véget, hogy Hopper seriff robbanás áldozata lett a Tótágas-világba vezető orosz laboratórium portáljánál.

A nézők joggal hihették, hogy az életét adta a város megmentéséért, amíg a 4. évad első előzeteseiből ki nem derült, hogy valahol egy szibériai büntetőtáborban raboskodik.


A rajongók fantáziája természetesen beindult, vadabbnál vadabb teóriák születtek arról, hogy miként kerülhetett Hopper a Szovjetunióba. Az új évad 2. részéből kiderül a válasz:

egyszerűen csak félreugrott a bomba elől, eszméletét vesztette, majd az orosz katonák magukkal vitték.

A nézők egy része számára ez a magyarázat komoly csalódást okozott.

Annyiféleképpen megmagyarázhatták volna, hogy miként élte túl a robbanást, erre ők a »mindenki lelépett, és nem vették észre« opciót választották”

– méltatlankodott az egyikük a Twitteren, míg volt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyanaz a robbanás, ami elől Hopper elugrott, a körülötte lévő katonákat beleolvasztotta az egyenruhájukba.

 

Via: Independent