Elnézést kért az HBO-főnök, amiért kamuprofillal trollkodta a kritikusokat

Casey Bloys beismerte, hogy az ő ötlete volt kamuprofilokkal válaszolni az HBO-sorozatokat lehúzó újságírók cikkeire.

Az HBO vezérigazgatója, Casey Bloys beismerte, a Twitteren (helyesebben most már az X-en) hamis fiókokat hozott létre, hogy trollkodjon azokkal a kritikusokkal, akiknek a véleményével nem értett egyet. A CEO tetteire a Rolling Stone szerdán megjelent leleplező riportjában derült fény. Bloys ezután elnézést kért a trollkodásért azon a sajtóeseményen, ahol az HBO elkövetkezendő évekre tervezett premierdátumairól rántotta le a leplet (erről bővebben ebben a cikkben írtunk).

Végre! Kiderült, mikor jön a Last of Us és a Sárkányok háza új évada

A Trónok harca spin offja már 2024 nyarán folytatódik, Pedro Pascalék posztapokaliptikus pokoljárására viszont 2025-ig kell várni.

Tovább

 

Bloys egyebek között ezzel védekezett a sajtótájékoztatón: 

Azok, akik ismernek, tudják, hogy szenvedélyesen szeretem azokat a műsorokat, amelyek mellett döntünk, és azokat az embereket, akik ezeket elkészítik. Azt akarom, hogy a műsorok nagyszerűek legyenek. És aztán gondolj vissza 2020-ra és 2021-re! Otthonról dolgoztam, és egészségtelenül sok időt töltöttem el a Twittert görgetve. És előálltam egy nagyon-nagyon buta ötlettel, hogy levezessem a frusztrációmat. (...) elnézést kérek azoktól az emberektől, akiket a kiszivárgott e-mailek és szövegek megemlítettek. Nyilvánvalóan senki sem akar részese lenni egy olyan történetnek, amihez semmi köze.
Casey Bloys és Steven Spielberg (forrás: Jeff Kravitz/FilmMagic for HBO)

 

Bloys kiszivárgott üzenetei egyébként annak a szabálytalan felmondás miatti pernek a részei, amelyet Sully Temori, az HBO volt vezető asszisztense idén júliusban nyújtott be az HBO alelnöke, Kathleen McCaffrey és az HBO drámákért felelős vezető, Francesca Orsi ellen. Ezekben a jogi dokumentumokban Temori azt állította, hogy a fogyatékossága és szexuális irányultsága miatt zaklatta őt a The Idol című sorozat két producere.

Az HBO eddig nem cáfolta Temori azon állításait, miszerint Bloys utasította őt Kathleen McCaffrey-n keresztül, hogy hozzon létre hamis Twitter-fiókokat, és azokon keresztül trollkodjon a kritikusokkal. A Rolling Stone által megszerzett üzenetváltások egyikében McCaffrey állítólag azt írta Temorinak, hogy Bloys „a Twitter megszállottja”, és „örökké háborút akar kirobbantani” a felhasználókkal szemben. Egy másik levélváltásban pedig állítólag arra kérték Temorit, hogy szóljon be a Rolling Stone vezető tévékritikusának, Alan Sepinwallnak, aki mindössze 2,5 csillagos értékelést adott Joss Whedon The Nevers című sci-fi sorozatára, amit az HBO Maxon lehet streamelni.

De a Vulture kritikusa, Kathryn VanArendonk is megkapta a magáét, amikor azt írta az HBO Perry Mason című sorozatáról, hogy egy ilyen nagy presztízsű csatorna „találhatna valami más módot is a férfitraumák bemutatására azon kívül, hogy hősies lövészárkos-háborús flashbackeket mutogat”. Bloysnak ez nem tetszett, és állítólag írt egy sms-t az HBO alelnökének, Kathleen McCaffrey-nek:

Talán egy Twitter-felhasználónak ki kéne tweetelnie, hogy ez egy elég blőd válasz arra, amin a katonák törvényszerűen keresztülmennek [a harctéren]. Nincs egy titkos felhasználói fiókod? Nem lehetne azt mondani, különösen annak fényében, hogy most van a partraszállás évfordulója, hogy tiszteletlenség így semmibe venni egy katona személyes emlékeit? Erre válaszolni kell!

(via Looper)