Először szólalt meg a Szex és New York sztárja 2021-es zaklatási botránya óta

A Mr. Biget alakító Chris Noth azt állítja egy interjúban, hogy nem követett el bűncselekményt.

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, közvetlenül azután, hogy az HBO 2021 decemberében sugározni kezdte a Szex és New York-sorozat és -filmek folytatásaként készült És egyszer csak… című szériát, két nő is szexuális zaklatással vádolta az alkotások egyik kulcsszerepét, Mr. Big karakterét alakító Chris Noth-t. Állításuk szerint az incidensekre 2004-ben, illetve 2015-ben került sor, a színész viszont határozottan tagadta a vádakat, és konszenzuálisnak nevezte az együttléteket.

Később további három nő állt elő vádakkal a sztárt illetően, akit a botrány miatt annak rendje és módja szerint eltakarítottak az És egyszer csak… első évadának fináléjából (SPOILER! a sorozat ugyan úgy indult, hogy Noth karaktere már az első epizódban szívrohamot kapott és meghalt, de az utolsó részben még lett volna egy álomjelenet, amelyben szerepel), és természetesen a széria színésznői, azaz Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis is elhatárolódtak tőle.

Noth a The Equalizerben. Forrás: Barbara Nitke / CBS via Getty Images


Noth azóta – miután másik sikeres sorozatából, a The Equalizerből is kirúgták, ezenkívül menesztette az ügynöke, tequilamárkája pedig 10 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el – gyakorlatilag eltűnt a nyilvánosság szeme elől; augusztus 7-én viszont egy, a férfiak mentális egészségének javítását célzó kampány keretében fizetett interjút adott a USA Todaynek, amelyben azt állítja, hogy nagyot hibázott, hiszen megcsalta a feleségét, de bűncselekményt nem követett el.

„Félreléptem, ami rettenetes a feleségemnek, rólam pedig nem fest túl hízelgő képet. Ez azonban nem bűncselekmény.

Ugyanazzal mentegettem magam a saját szememben, mint a legtöbb férfi: hogy ez csak egy kis szórakozás, nem fáj senkinek, és nem fogja senki megtudni. Amikor híres vagy, hirtelen egy csomóan le akarnak feküdni veled, és én úgy voltam vele, hogy ki kell használnom, mert soha többé nem lesz ilyen lehetőség az életemben” – vallotta be a színész, aki szerint a vádaskodókat anyagi érdekek hajtották, hiszen azóta sem indult ellene jogi eljárás egyetlen esetben sem.


(via Independent)