Ezek lesznek a legjobb streamelhető filmek novemberben

Kimazsoláztuk a Netflix és az HBO GO legizgalmasabb újdonságait az előttünk álló hónapban. Nem fogtok unatkozni!

HBO GO

  • November 4.: Apám történetei (Profession du père)

A 12 éves Emile Lyonban él a hatvanas években. Apja hős: állítása szerint dzsúdóbajnok, ejtőernyős, focista, sőt, de Gaulle tábornok személyes tanácsadója, és éppen Algéria felszabadítására készül. De mi van, ha az apa csak egy szélhámos, és tettei túl veszélyesek egy gyerek számára? Francia vígjáték.

  • November 7.: Hazugságok városa (City of Lies)

A leszerelt Los Angeles-i exnyomozó, Russell Poole (Johnny Depp) kudarcot vallott legnagyobb ügyével: Tupac Shakur és Notorious B.I.G. meggyilkolásának felderítésével. Az esetre még két évtized után sincs megoldás. A riporter Jack Jackson (Forest Whitaker), aki hírnevét és karrierjét próbálja menteni, végső kétségbeesésében megkeresi Poole-t, hogy közösen tegyenek pontot az ügy végére.

  • November 8.: Sugar Daddy

Darren rendkívül tehetséges zenészlány, de egyszerre több részmunkaidős állás között zsonglőrködik, és az alkotásra már nem marad ideje. Végső kétségbeesésében feliratkozik egy társkereső weboldalra, ahol idősebb férfiak keresnek pénzért nőtársaságot...



  • November 14.: Ammonita (Ammonite)

Az 1840-es években az őslénykutató Mary Anning (Kate Winslet) egyedül dolgozik Dél-Anglia zord partvidéken. Egy nap egy gazdag utazó tetemes summáért cserébe rábízza a feleségét, Charlotte Murchisont (Saoirse Ronan). A munkájában büszke és szenvedélyes Marynek eleinte terhére van a nő, de hamarosan intenzív kötelék formálódik köztük.

  • November 14.: Az örök szépség (Eternal Beauty)

Jane-t (Sally Hawkins) húsz éve faképnél hagyta az oltárnál a szerelme, de azóta sem tudta összeszedni magát. Amikor azonban találkozik Mike-kal, a sikertelen zenésszel (David Thewlis), furcsa, sötét, egyúttal komikus románc szövődik köztük.

  • November 18.: A farkasfiú igaz története (The True Adventures of Wolfboy)

A 13 éves Paul hipertrichózisban szenved: az arcát és a testét mindenütt szőr borítja. Egy katasztrofális este után, amikor külseje miatt kigúnyolják, elindul, hogy megtalálja az anyját, aki születésekor elhagyta. Kutatása során számos szokatlan figurával találkozik.



  • November 19.: A végső műszak (The Last Shift)

Az idősödő Stanley (Richard Jenkins) egy gyorsétteremben dolgozik éjszakai műszakban, évtizedekig a kiadó ablakon keresztül figyelve, hogyan megy el mellette az élet. 38 év után felmond, és utolsó hétvégéjén, amikor utódját kellene betanítania, meglepő fordulat történik. Az éjszakai műszak hosszú óráiban a csendes konyhában két, egymástól teljesen különböző ember találja meg a közös nevezőt.

  • November 20.: Hosszú hétvége (Long Weekend)

A pénz, állás és barátnő nélkül maradt, írói ambíciókat dédelgető Bart kénytelen beköltözni legjobb barátja családjának a garázsába. Egy este részegen ébred egy moziteremben, ahol a titokzatos Vienna ébreszti fel, akivel szenvedélyesen egymásba bolondulnak. Szokványosan induló szerelmi történet meglepő csavarral.

  • November 21.: Mind semmibe veszünk (El olvido que seremos)

A Héctor Abad Faciolince kultikus regénye alapján készült film a szerző apjának, Héctor Abad Gómez kolumbiai orvosnak, egyetemi tanárnak és emberi jogi aktivistának (Javier Cámara) állít emléket. Az ő életébe nyerünk bepillantást a hetvenes-nyolcvanas évek megosztott, erőszak uralta városában, Medellínben. Kolumbiai történelmi dráma.


Netflix

  • November 3.: A vadnyugat törvényei szerint (The Harder They Fall)

Westernfilm egy banditáról, aki megtudja, hogy ellenségét kiengedik a börtönből, ezért összecsődíti a bandáját, hogy bosszút álljon rajta. Idris Elba, Zazie Beets, Delroy Lindo, LaKeith Stanfield és Regina King főszereplésével.

  • November 5.: A szerelem illata (Love Hard)

Egy Los Angeles-i írónő (Nina Dobrev) találkozik a tökéletes pasival egy randiappon, de amikor ötezer kilométert utazik, hogy meglepje a férfit karácsonykor, ráébred, hogy átverték.

  • November 5.: Yara

Az elszánt ügyészt beszippantja egy 13 éves kislány eltűnésének ügye, és a végletekig elmegy, hogy kiderítse az igazságot. Megtörtént eset alapján készült olasz bűnügyi film.



  • November 10.: A látszat ára (Passing)

Az 1920-as években New Yorkban egy fekete nő élete a feje tetejére áll, amikor sorsa összefonódik régi gyerekkori barátnőjével, aki fehér bőrűnek adja ki magát. Rebecca Hall színésznő Tessa Thompson és Ruth Negga főszereplésével forgatott bemutatkozó rendezése.

  • November 12.: Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice)

Dwayne Johnson, Ryan Reynolds és Gal Gadot főszereplésével készült akciókomédia, amelyben az FBI profilkészítője kénytelen összefogni a világ legkeresettebb műkincstolvajával, hogy elkapják a csalót, aki mindig egy lépéssel előttük jár.

  • November 19.: tick, tick…BOOM!

Lin Manuel-Miranda önéletrajzi musicalje Andrew Garfield főszereplésével. Harmincadik születésnapjához közeledve egy ígéretes fiatal musicalszerző próbál megbirkózni a szerelemmel, a barátsággal és az élet nehézségeivel a New York-i művészvilágban.



  • November 24.: Megsebezve (Bruised)

Halle Berry bemutatkozó rendezése, amelyben egy bukott MMA-versenyző visszatér a ringbe, hogy utat találjon a fiához, akiről még születésekor lemondott.

  • November 26.: Elkényeztetett kölykök (Pourris gâtés)

Három elkényeztetett testvér kénytelen a saját lábára állni, miután gazdag és jóindulatú apjuk elhiteti velük, hogy mindenét elveszítette, csak hogy móresre tanítsa őket. Francia vígjáték.

  • November 30.: Az istenek hegycsúcsa (Le sommet des dieux)

Egy japán fotós talál egy kamerát, ami feltételezése szerint George Malloryé, a hegymászóé volt, aki eltűnt a Mount Everesten. A férfi ezért barátjával együtt hegymászókalandra indul. Luxemburgi-francia animációs film.


(via HBO GO, Netflix)