Ezt a 6 Star Wars-sorozatot fogjuk nézni 2023-ban

Visszatér a közönségkedvenc Grogu, de Ahsoka is saját sorozatot kap.

2022-ben a Disney+-nak köszönhettünk egy zseniális (Andor), egy közepes (Boba Fett könyve) és egy elég nagy csalódást okozó sorozatélményt (Obi-Wan). Lássuk, mi vár ránk idén Star Wars-fronton!


Star Wars: A Rossz Osztag – 2. évad

A Csillagok háborúja-franchise ötödik kánon animációs sorozata, amely közvetlenül A klónok háborúja után veszi fel a fonalat, január 4-én tért vissza a második évadával. A sorozatot Brad Rau és Jennifer Corbett készítette a A Mandalóri, A klónok háborúja, az Avatár – Aang legendája, a Lázadók, az Ellenállás és A sors erői egyik készítőjének, Dave Filoninak a közreműködésével.

A sorozat a 99-es Klónerő elit és kísérleti katonáit követi nyomon, miközben egy rohamosan változó galaxisban kell megtalálják az útjukat a klónháborúk után. A Rossz Osztag tagjai egyedülálló, kivételes képességekkel rendelkeznek, ami rendkívül hatékony katonákká és félelmetes ellenséggé teszi őket.

Az animációs formátum lehetővé teszi, hogy a sorozat olyan klónkarakterekre és történetekre koncentráljon, amelyeket nehéz, lehetetlen, vagy - még a Disney számára is - túl drága lenne élőszereplős formában megvalósítani.

A Mandalóri – 3. évad

Nem is kérdés, melyik a Disney+ univerzum legnépszerűbb sorozata: Din Djarin és Baby Joda jött, látott és győzött. A 3. évadban a hivatalos szinposzis szerint „A Mandalóri útját régi szövetségesek keresztezik, miközben új ellenségekre is szert tesz, és tovább kalandozik Groguval.”

Az előzetes pár napja került ki, láthatjuk  benne, ahogy Pedro Pascal karaktere és Grogu átszelik az univerzumot a Mandalore felé. A spin-off szériában, a Boba Fett könyvében itt hagytuk magukra hőseinket: újból találkoztak, és elindultak a bolygó felé, hogy helyreállítsák a fejvadász becsületét.

Rengeteg szereplő visszatér a korábbi évadokból: a fejvadászcég vezetőjét, Greef Kargát ismét Carl Weather, a gonosz Gideont pedig Giancarlo Esposito alakítja, Katee Sackhoffot pedig egy mandalóri nő, Bo-Katan Kryze szerepében láthatjuk. Christopher Lloyd pedig megerősítette, hogy fel fog tűnni egy cameo erejéig. A 3. évadban íróként és executive producerként is részt vesz a sorozat kreátora, Jon Favreau. Az egyik epizódot pedig a Greef Kargát alakító Carl Weathers fogja rendezni.

A Mandalóri 3. évadja március 1-én startol a Disney+-on.


Young Jedi Adventures

Az animációs Young Jedivel a Disney a legfiatalabbakat próbálja meg Star Wars-rajongóvá tenni. A legelső teljes hosszúságú, óvodásoknak szóló Star Wars-sorozat a Jedi iskolában tanuló ifjakat és különféle kalandjaikat követi nyomon. Mivel ez egy gyerekeknek szóló sorozat, az ifjú padawanok életre szóló leckéket tanulnak majd útközben, az epizódok olyan témákat dolgoznak fel, mint az együttérzés, a csapatmunka, a türelem és a barátság. A sorozat nem keresztezi a fő Star Wars-idővonalat: a köztársaság fénykora nevű periódusban játszódik, évszázadokkal A baljós árnyak eseményei előtt.

Bemutató: valamikor tavasszal.


Star Wars: Látomások – 2. évad

Az animációs antológiasorozat 2021-es első évada kilenc, egymástól független, önálló anime rövidfilmből állt, amelyeket hét japán stúdió készített. A stúdiók kreatív szabadságot kaptak a Star Wars-kánonon kívül létező történetek megalkotásához. Sok epizódban ismerős karakterek és alternatív történetek szerepelnek a galaxis különböző időszakaiból, a Birodalom előttről, az eredeti trilógia eseményei alatt és a Skywalker kora után. A 2. évadban annyi változik, hogy Japán mellett India, Nagy-Britannia, Írország, Spanyolország, Chile, Franciaország és Dél-Afrika animációs stúdiói és képviseltetik magukat.


Ahsoka

Forrás: Disney+

 

Rosario Dawsont a fél világ a szívébe zárta mint a Bébi Yodát pátyolgató renegát Jedi-harcost, ráadásul az általa megformált tűzrőlpattant, csápos űrlény, Anakin egykori tanítványa, Ahsoka Tano már a Clone Wars-animációs sorozat óta a rajongók első számú kedvencévé lépett elő. 

Ideje volt tehát, hogy saját szériát kapjon, amely természetesen ugyanabban az idősíkban játszódik, mint a Mandalóri és a Boba Fett könyve, a Birodalom bukása utáni években. Ahogy a másik két sorozatban is már felvezették, Ahoska Thrawn nagyadmirálisra, a birodalmi katonai vezetőre fog vadászni.

Annak ellenére, hogy egykori mestere, Anakin átállt a sötét oldalra, Ahsoka mindig a jót látta benne. Tekintettel arra, hogy Hayden Christensen is szerepelni fog a sorozatban, borítékolható, hogy lesz pár flashback a szériában, ahol a sokkal boldogabb, jediként töltött éveikre emlékeznek vissza. (Christensen A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja mellett a 2019-es Star Wars: Skywalker korában is szerepelt - a hangjával.)


Skeleton Crew

Forrás: Disney+

 

A Skeleton Crew ugyanabban A Jedi visszatér utáni időszakban játszódik, mint A Mandalóri, a Boba Fett könyve és az Ahoska, a Skeleton Crew pedig egy felnövéstörténet Jude Law főszereplésével, de ennél többet nem tudunk róla.

A társalkotó, Jon Watts, akit a Tom Holland-féle Pókember-filmekkel tette le a névjegyét, egy olyan Star Wars-sztorit akart létrehozni, amelyet Steven Spielberg 1980-as évekbeli filmjei és az olyan coming-of-age-filmek, mint a Kincsvadászok ihlettek. A sorozathoz négy színészt kerestek a tinédzser karakterek szerepére, és egy 30 és 40 év közötti színészt. A forgatás 2022 őszén kezdődött, így egyelőre azt sem tudni, pontosan mikor debütál a széria.

A koncepció izgalmas, tökéletesen illik a Star Wars hangvételéhez, témáihoz és világához, feltéve, hogy az alkotók meg tudják állni, hogy ne integrálják bele a Skywalkereket.


Andor – 2. évad + Boba Fett könyve 2. évad

Forrás: Disney+

 

Ha A Mandalóri a legnépszerűbb, akkor egyértelműen az Andor a legjobb Star Wars-sorozat, amit onnan is lehet tudni, hogy mi is megmondtuk.

Cassian Andor kalandjai, amelyek a Zsivány Egyesben bekövetkezett haláláig tartanak, még tizenkét epizódon keresztül folytatódnak. A második évad már készül (a forgatása 2022 novemberében kezdődött), de nem valószínű, hogy 2023-ban jön ki. Tony Gilroy, a széria kreátora elmondta, hogy miután az első évad arról szólt, hogy Andor forradalmárrá válik, a folytatás azt mutatja meg, ahogyan vezető lesz belőle.

A Boba Fett könyve második évadát hivatalosan még nem újították meg. Ha nem kap zöld utat, akkor a fejvadász története valószínűleg csak A Mandalóri harmadik évadában fog folytatódni, hiszen lényegében ugyanarról a sorozatról van szó.

via: Uproxx