Ezt az 5 sorozatot nézd a héten, ha kedves az életed!

Andrew Lincoln ismét egy Walking Dead-sorozatban játszik, de jön A sógun új verziója és Dick Turpin nevű, híres-hírhedt útonállóért is izgulhatunk majd.

1. A sógun

  • Hol látható? A Disney+ kínálatában, február 27-től.

Richard Chamberlain kultikus sorozata, a Sógun ismét visszatér a képernyőkre, ezúttal A sógun címmel – és már a 89 éves Richard Chamberlain nélkül. A James Clavell bestseller regénye alapján készült, 10 epizódos Shōgun az 1600-as évek feudális Japánjában játszódik, egy évszázadon átívelő polgárháború hajnalán. Yoshii Toranaga nagyúr (Hiroyuki Sanada) az életéért küzd, mivel ellenségei a Régensek Tanácsában összefognak ellene, ám ekkor egy rejtélyes európai hajóra bukkannak egy közeli halászfaluban, a fedélzetén John Blackthorne-nal (akit ezúttal Cosmo Jarvis alakít).

 

2. American Conspiracy: The Octopus Murders

  • Hol látható? A Netflixen, február 28-tól.

A Netflix négyrészes dokusorozat egy újságíró, bizonyos Danny Casolaro történetét meséli el, akit holtan találtak egy szálloda fürdőkádjában a '90-es években, miközben Nyugat-Virginiában dolgozott egy nagy sztorin. Bár a halálát az akkori nyomozás öngyilkosságnak könyvelte el, sokan meg vannak győződve arról, hogy ez az ügy koránt sem ennyire egyszerű: Casolaro ugyanis egy titkos összeesküvést próbált felgöngyölíteni, és megpróbálta kideríteni az igazságot a címbéli Octopus nevű szervezetről, amely szerinte egybefonódott az amerikai politikával, a kémszoftverekkel és néhány rejtélyes gyilkossággal is.

 

3. Furies

  • Hol látható? A Netflixen, március 1-től.

A Netflix ezen a héten egy másik titkos szervezetet is bemutat nekünk – ezúttal azonban nem az Egyesült Államok, hanem Franciaország a helyszín. Hat család irányítja a párizsi alvilágot, a köztük lévő törékeny békét pedig a címbéli Fúriák hivatottak fenntartani. A történet főszereplője egy Lyna nevű nő, aki maga is ezer szálon kötődik a bűnözőkhöz, de épp megpróbál bosszút állni az apja gyilkosait. Ez azonban egyre mélyebbre húzza le őt a Fúriák veszedelmes világába.

 

4. The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin

  • Hol látható? Az Apple TV+ kínálatában, március 1-től.

Ez a sorozat Dick Turpinról, a híres-hírhedt XVIII. századi angol útonállóról szól – épp ezért a magyar címe nemes egyszerűséggel csak annyi lett, hogy Útonálló. A Noel Fielding főszereplésével érkező sorozatban Dick Turpin egy sor igazán abszurd kalandba keveredik, amikor némi vonakodás után egy törvényen kívüli banda vezére lesz, és az a feladat hárul rá, hogy túljárjon a törvény velejéig romlott emberének az eszén.

 

5. The Walking Dead: Those Who Live

  • Hol látható? Az AMC tévécsatornán, február 25-től.

Andrew Lincoln még 2018-ban hagyta ott a Walking Dead tévésorozatot – de most a rajongók legnagyobb örömére visszatér a The Walking Dead: The Ones Who Live című spin offban, ami szegről-végről persze folytatás is. A történet két olyan karakter nagyívű szerelmi története, akiket a megváltozott világ változtatott meg, és akiket a távolság választott szét. Rick (őt alakítja Andrew Lincoln) és Michonne (Danai Gurira) ugyanis egy olyan világba került, ami a halottak elleni háborúra épült, de végül az élők elleni háborúba torkolltak az események. Vajon rá tudnak találni egymásra, és arra, akik voltak? Vajon ellenségek ők? Szeretők? Áldozatok? Győztesek? Egymás nélkül vajon élőnek számítanak-e – vagy rá fognak döbbenni, hogy ők is csupán kóborlók? Ezekre, és még megannyi izgalmas kérdésre keresi a választ az AMC régóta töretlen népszerűségnek örvendő zombis sorozata.

 

(via The Guardian & Whattowatch.com)