Film készül a Peaky Blinders-ből a Netflixre

Cillian Murphy természetesen visszatér a főszerepben.

2013-ban indult Steven Knight (Kolibri kód, Locke - Nincs visszaút) sorozata, a hat évadot megért Peaky Blinders, vagyis a Birmingham bandája, amelyben Cillian Murphy alakította a világháborús veteránból lett bandavezért a múlt század eleji Birminghamben.

A Netflix most hivatalosan is megerősítette, hogy készül egy Peaky Blinders-film, miután a közösségi médiában megosztottak egy fotót, amelyen a film forgatókönyve látható. A bejegyzés szerint: "Tommy Shelby visszatér. Cillian Murphy főszereplésével érkezik a Netflixre a Peaky Blinders-film".

Azt még nem tudni, hogy a készülő film címe „Egy Peaky Blinders-film” lesz-e, vagy ez csak munkacím.

A poszt idézi Murphyt is, aki így nyilatkozott: "Úgy tűnik, Tommy Shelby még nem végzett velem... Nagyon örömteli, hogy újra együtt dolgozhatok Steven Knighttal és Tom Harperrel a Peaky Blinders filmváltozatán. Ez a film a rajongóknak készül."

A film premierdátumát még nem jelentették be, de a Deadline értesülései szerint a forgatás még idén elkezdődik. A forgatókönyvet Steven Knight írja majd, a rendező pedig Tom Harper lesz. A cselekmény részleteiről és a szereplőgárda többi tagjáról még nem tudni semmit, de Knight a Deadline-nak elárulta, hogy a film a második világháború idején játszódik, és hogy „ez egy robbanásveszélyes fejezet lesz a Peaky Blinders történetében. Nem fogjuk vissza magunkat. Igazi Peaky Blinders-háború lesz."

10 érdekesség a Peaky Blindersről, vagyis a Birmingham bandájáról

Tudtátok, hogy David Bowie volt az utolsó évadához ért sorozat egyik legnagyobb rajongója, és hogy Tommy Shelby eredetileg Jason Statham lett volna? Na és azt, hogy csatornákban Birmingham Velencét is veri?

Triviák!

 

Tom Harper hozzátette:

"Amikor több mint 10 évvel ezelőtt először rendeztem a Peaky Blinderst, még nem tudtuk, mi lesz a sorozatból, de azt igen, hogy a szereplők és az írás alkímiájában van valami, ami robbanásveszélyes. A Peaky mindig is egy családról szóló történet volt - ezért hihetetlenül izgalmas, hogy újra együtt dolgozhatunk Steve-vel és Cilliannal."

A Netflix a hírek szerint két különálló spin-off sorozatot fejleszt a széria karakterei alapján. Az egyik a Shelby banda bostoni akcióit követi majd nyomon, a másik egy előzménysorozat lesz a fiatal Polly Gray életéről, akit az eredeti sorozatban Helen McCrory alakított.

Via: NME / THR