Folytatódhat a Mindhunter

David Fincher sorozatgyikosos sorozata, a Netflix egyik legjobbja, két évad után csonkán maradt, örömhír, ha tényleg folytatják.

David Fincher sorozata a sorozatgyilkosok elméjének legbelsőbb bugyraiba is bemerészkedett, ugyanis az FBI profilozási technikájának kialakulását mutatta be, a valós események alapján. A profilozás a sorozatgyilkosságok felgöngyölítésének egyik fontos segítsége: az elkövetés módja és körülményei, az áldozatok kiválasztása alapján a profilozás segítségével portrét alkothatnak az elkövetőről – az X polgártárs végén egy ilyen pszichológiai jellemrajz végighallgatása törte meg a makacsul tagadó szovjet sorozatgyilkost, Csikatilót.

Megrázó történetet mesélt el a Mindhunter két évada, a sorozat gerincét a leggonoszabb sorozatgyilkosokkal készített interjúk alkották – a profilozás minél több valódi anyag tanulságainak levonása után tud egy nagyjából valós képet alkotni ismeretlen gyilkosokról.

Forrás: Netflix/YouTube

 

Noha öt évadra tervezték, a második szezon után félbeszakadt a sorozat, Fincher azt nyilatkozta, hogy drága is volt, és rengeteg idejét felemésztette, a színészekkel is felbontották a szerződést, ami egyébként évekre a sorozathoz kötötte volna őket. Egy, a projekthez közeli forrás azonban a Small Screennek elárulta, hogy Fincher és a Netflix tárgyalnak egy esetleges harmadik évadról.

Tényleg csak annyit mondhatok a Mindhunterrel kapcsolatban, hogy a Netflix és Fincher elkezdtek tárgyalni róla. Megbeszélik annak a lehetőségét, hogy a sorozat visszatérhet-e egy harmadik szezonra. (...) Még a legelején tartanak, de Fincher sokkal lelkesebbnek tűnik.

 

A Netflix szóvivője is megszólalt:

(David) visszatérhet a jövőben a Mindhunterhez, de úgy érezte, hogy nem fair a színészekkel szemben, hogy visszatartja őket attól, hogy más munkát keressenek, miközben ő új filmeket tervez.

De úgy tűnik, valami alakul, mert már a színészekkel is felvették a kapcsolatot.