Folytatódik a Squid Game

Hatalmas a rajongói nyomás, de az író-rendezőnek gyakorlatilag nincs más választása. Egy interjúban azt is elárulta, hogy akár máshogy is befejeződhetett volna a sorozat.

A csapból is a Squid Game folyik, és ezt a csapot még jó darabig egészen biztosan nem zárják el, ha az olvasó rákeres, a PORT.hu-n is tekintélyes mennyiségű cikket olvashat a Netflix dél-korei őrületéről. Hvang Donghjok, a sorozat atyja tíz évig csiszolgatta a forgatókönyvet, miközben nem talált gyártót, majd végül a Netflix fogadta kebelébe és vitte diadalra a szebb jövőért a halált is kockáztató szerencsétlenek történetét. Ugyan több szálat is nyitva hagyott a sorozat, Donghjok lezártnak tekintette, ám már közvetlenül a bemutató után szóba került egy esetleges folytatás. 

Nagy volt a nyomás, az igény és a szeretet a második évad iránt. Már-már úgy érzem, hogy nem hagynak nekünk más választást! De azt mondom, hogy valóban lesz második évad. Már most is a fejemben van. Jelenleg a tervezési folyamatban vagyunk. De azt hiszem, még túl korai lenne megmondani, hogy mikor és hogyan fog megtörténni. Szóval ezt megígérem... Gi-hun vissza fog térni, és tenni fog valamit a világért.

– mondta az Associated Pressnek adott  interjúban. Persze valószínűleg az sem ártott, hogy a Netflix megvette három korábbi filmjének streaming jogait. 

 

Amikor még csak pedzegették a folytatás lehetőségét, Donghjuk elárulta, hogy a második évadra még csak kósza ötletei vannak – az évtizedes, dédelgetett szerelemprojekt megvalósulása után nyilván váratlanul érte ez a hatalmas siker. De mert nem akarja elszúrni, sem csalódást okozni a népes rajongótábornak, writer's roomot állítana fel, hogy profi írók serege élén gondolja tovább a történetet. De úgy fest, a tétovázás elmúlt, az előkészületek megkezdődtek. A rajongói nyomás azonban tényleg óriási, és mint számtalanszor bebizonyosodott, ha nem szolgálják ki őket az akaratuk szerint, meglehetősen közönséges és aljas módon képesek online meglincselni bárkit. És persze azt is láttuk már, milyen az, amikor ettől tartva az alkotók meghunyászkodnak, és a toxikus rajongók kedvére tákolnak össze valamit, mintegy kipipálva a habzó szájú nethuszárok kívánalmainak listáját. Nyilván Donghjukot is nyomasztja ez a jelenség. Az Entertainment Weekly-nek még a folytatás hivatalos bejelentése előtt  a következőket mondta erről:

 

Ha a rajongók elvárásait nézzük, nagyon nehéz. Felmegyek a YouTube-ra, és látom az összes rajongót, akik elképzelik, hogy milyen legyen, vagy milyen lesz a második évad, és a képzeletük tényleg elszabadul. Ha lenne második évad, azt hiszem, ragaszkodni fogok ahhoz az alaptörténethez, amit elképzeltem. És csak remélni tudom, hogy nemcsak megfelel majd a rajongók elvárásainak, hanem túl is szárnyalja azokat. Az elvárásaik valóban óriásiak és nagyon sokfélék, ezért azt hiszem, nagyon nehéz lesz pontosan meghatározni, hogy mit szeretnének. Annyira szerették és olyan jól fogadták, sokkal jobban, mint amire valaha is számítottam, és annyi apró részlet van, amit a rajongók felkapnak és úgy értelmezik, amire még csak nem is gondoltam. Néha olyan apró részleteket vesznek elő, amelyek valójában hibák vagy szerencsés véletlenek voltak, és úgy értelmezik, ahogy nekik tetszik. Szóval megtanultam a leckét, és tényleg úgy éreztem, hogy jobban oda kell figyelnem a részletekre. Nem fogok hibázni, bármilyen apróság legyen az. A következő évadon keresztül, ha lesz ilyen, megpróbálnék több örömet szerezni a rajongóknak, és talán több easter egget beletenni. 

Pedig a Squid Game akár máshogy is befejeződhetett volna, bár azzal a befejezéssel is simán folytatható lenne: Donghjuk sokáig őrlődött, hogy az utolsó epizód legvégén a főszereplő Gi-hun felszálljon a gépre, vagy inkább megforduljon.

Forrás: Entertainment Weekly, Uproxx)

A Port.hu SZESSÖN című sorozatának meghívott vendége Szabó-Kulcsár Edina, aki egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg. A tévében többször is láttuk már, a social médiában is sokan követik, de azt talán még a legnagyobb rajongói sem sejtik, hogy mennyire tud gitározni.