Folytatódik a Vaják második évadának forgatása

Azt már régóta tudni, hogy 2021-ben jön a népszerű fantasysorozat második évada, de a forgatást a koronavírus miatt fel kellett függeszteni. Most azonban már látszik a fény az alagút végén.

Az örömhírt a Netflix a széria hivatalos Twitter oldalán stílszerűen középkori énekként, rímbe szedve rakta ki. „Leporolom tollam és lantom / Hisz a mézsör mellett van mit szólnom / Sok hónapja vagyunk külön / A forgatás újrakezdése így hatalmas öröm / A Vaják és a bárdja, akiben hibát nem találsz / Augusztus 17-én újból a kamerák elé áll” – olvasható a kissé kínrímes közlemény.

A lényeg viszont átjön: augusztus 17-én, mintegy öthavi kényszerpihenő után a Vaják stábja folytatja a második évad forgatását. A filmesek – a többi forgatócsoporthoz hasonlóan – március közepén voltak kénytelenek félbehagyni a munkálatokat az angliai, London-közeli Arborfield stúdióban. Sőt: mivel a második évad egyik sztárjának, a Trónok harcából ismert norvég Kristofer Hivjunak pozitív lett a koronavírustesztje, az egész helyszínt lezárták és fertőtlenítették.

Az augusztusi forgatáson Hivju mellett visszatér természetesen a címszerepet alakító Henry Cavill (Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, Mission: Impossible – Utóhatás), új szereplőként pedig a dán Kim Bodnia is (Éjféli játszma, A híd, Megszállottak viadala) csatlakozik. Utóbbi színész egy másik vajákot, Geralt mesterét, Vesemirt hozza majd: tőle tanulta meg a mágiával létrehozott, világjáró, marcona szörnyvadász a mestersége alapjait.

A Vaják első évada hatalmas siker volt a Netflixen: 76 millió háztartásban streamelték, szóval biztosan rengetegen örülnek a forgatás folytatásáról szóló híreknek. Ahogy arról korábban már írtunk, a második évadra azért is érdemes várni, mert kiküszöbölik benne az első évad egyik legnagyobb hibáját.


(via Variety)