Hányás, sírás és szenvedés a kamerák előtt

Íme 10 sztár, aki megküzdött a csípős szószokkal. Volt, aki hányt, és olyan is, aki összecsinálta magát ott helyben.

A YouTube-on futó showműsorok közül a Hot Ones a legcsípősebb – a szó legszorosabb értelmében. Itt ugyanis beszélgetés közben a sztároknak el kell fogyasztaniuk 10 csirkeszárnyat, a kicsit csípőstől a pokolian erősig. Pár hete Jennifer Lawrence volt a vendég, akit alaposan megizzasztott a Da Bomb Beyond Insanity nevezetű csípős szósz, és mint utólag kiderült, nemcsak eljátszotta, hogy fáj neki az élmény, mert a műsor vége után pár perccel ki is hányta a csirkeszárnyakat.

Nem ő az egyetlen, akit megviselt az élmény, volt olyan is, aki nem jutott el a WC-ig sem. Összeállításunkban a kínosabb pillanatok mellett azért megmutatjuk azokat a vendégeket is, akikből a legjobbat hozta ki a kihívás.

Aki elbízta magát: Shaquille O'Neal

A legendás kosárlabdázó Shaquille O'Neal felkészülten érkezett, hozott magával egy gallon (3.7 liter) tejet, és kijelentette, hogy bár nem szokott csípőset enni, biztos benne, hogy nem fog „pofákat vágni.” Ehhez képest a 2019-es év egyik legnépszerűbb méme lett az a pillanat, amikor belekóstol egy szószba, és látványosan meglepődik.

Forrás: Hot Ones

 

Azzal is súlyosbította a helyzetét, hogy lefitymálta a Hot Ones legendás, Kansasban készült "Da Bomb"-szószát, de aztán gyorsan belátta a tévedését, és bocsánatot kért Kansastól. A 10 szárnyból végül csak kilencet tudott megenni, így bekerült a show Hall of Shame-jébe, azaz a „szégyencsarnokba”.


Aki állta a sarat: Natalie Portman

Natalie Portman epizódja alapból pikánsnak ígérkezett, hiszen a vegán színésznő egy olyan műsorban vett részt, amelyben madarakat fogyasztanak el a show kedvéért. Portman ráadásul az Eating Animals című dokumentumfilmjét promotálta éppen, ami a húsevés árnyoldalairól szól. A műsorvezető nem zárkózott el a téma megvitatásától, a színésznő pedig hosszasan beszélt a gyári állattartás környezeti hatásairól, és arról, hogy mennyit számítana, ha egyszerűen kevesebb húst enne az emberiség.

Ami a csípős szárnyakat illeti (a színésznő természetesen vegán verziót kapott), Portman állta a sarat, és bár a kihívás végére teljesen könnybe lábadt a szeme, ugyanolyan fókuszált maradt.


Aki végig anyázott: Gordon Ramsey

Gordon Ramsay séfet régóta követelték a rajongók a műsorba, és nem is okozott csalódást. Bár az epizód viszonylag álmosan indult, ahogy csípősebbek lettek a szárnyak, úgy lett Ramsey is egyre szórakoztatóbb. A saját magával hozott szatyorból sorra vette elő a különféle, a csípősség elhárítására szolgáló kellékeket, például a Pepto Bismol nevű üdítőt vagy a fánkokat, illetve az ajkait és a fenekét is lime-mal dörzsölte be. Eközben annyit és olyan sűrűn káromkodik (kábé a 17. perctől minden második szava a „shit” vagy a „fuck”), hogy hozzá képest Tarantino filmjei még gyerekbarátnak számítanak.


Akik poénkodtak: Jordan Peele és Keegan Michael Key

A ma már horrorrendezőként ismert Jordan Peele és haverja, Keegan Michael Key éveken át a Comedy Centralon jelentkezett egy szkeccsshow-val, a Key & Peele-lel, így nem is olyan meglepő, hogy az ő vendégszereplésükből lett a Hot Ones egyik legviccesebb epizódja. Pedig sok idejük nem volt: az interjúra a Keanu című filmjük promóciós turnéja során került sor, és mindössze 15 percre értek rá, így egyből az 5. szárnnyal indítottak.

Peele a második (ami normális esetben a hetedik) szárnynál már elkezd izzadni, miközben Key arról mesél, milyen volt Obama elnökkel együtt fellépni, majd közösen anekdotáztak a Key & Peele azon szkeccseiről, amik nem kerültek adásba. Az epizód azzal zárul, hogy könyörögnek mindenkinek, aki nézi, hogy soha ne menjenek el a műsorba.


Aki mémmé vált: Paul Rudd

Ha valaha is kétséges volt, hogy Paul Rudd a legkedvesebb és legviccesebb fickó Hollywoodban, a Hot Ones vonatkozó epizódja végleg eloszlatta ezt a kétséget. A műsorvezetővel úgy beszélgetett, mintha csak egy rég nem látott baráttal nosztalgiázna – egy üveg bor helyett pokolian csípős csirkeszárnyak társaságában.

És ha ez nem lenne elég, az epizódot végleg halhatatlanná tette egy azóta mémmé vált pillanat. Miután úgy döntenek, hogy minden létező szószból kevernek egy keveset egyetlen szárnyra, a színész eljátssza (?), hogy ez egy olyan érzelmes momentum, ami egy 90-es évekbeli giccses filmből se lógna ki.

- Nézzenek oda!
- Nézzenek oda, ki gondolta volna?
- Hát, én biztos nem.


Aki szenvedett: Tom Holland

A fiatal színész valami ismeretlen okból kifolyólag egyetlen céllal ment be a Hot Onesba: elhatározta, hogy nem fog nyúlni a tejhez, amit azért készítenek ki, hogy segítsenek a vendégeknek megbirkózni a szószokkal. Ez a fogadalom persze nem tartott sokáig, mivel a Pókember színészének nem túl magas a fűszerekkel szembeni tűrőképessége. Holland nagyjából az első szárnytól kezdve szenvedett, de fantasztikus volt nézni, hogy milyen elszántan csinálta végéig a kihívást.

Az epizódban amúgy a brit színész Paul Rudd mémjére hivatkozott, és elmesélte, hogyan baltázta el a meghallgatását egy Star Wars-filmre.


Aki bemutatott: Millie Bobby Brown

A Hot Ones vendégei számára sokszor nemcsak a csípős szárnyak jelentenek kihívását, hanem annak a feldolgozása is, hogy az ugyanazokat a szárnyakat fogyasztó műsorvezető miért nem szenved ugyanúgy, mint ők. Ezzel a Stranger Things Millie Bobby Brownja is így volt, aki előbb csak játékosan szidalmazta Sean Evanst, majd a középső ujját is bemutatta neki, miután beleharapott a legcsípősebb szárnyba.

A színésznő becsületére legyen mondva, hogy mindent megtett, hogy normális válaszokat adjon, de amikor beütött a "Da Bomb", feltette könnyek közt a kérdést a műsorvezetőnek:

Miért teszed ezt velem? Csak 18 éves vagyok, és kicsi vagyok!"


Aki majdnem szívrohamot kapott: Joey Diaz

A börtönt is megjárt stand-up komikus Diazról köztudott, hogy korábban drogfüggő volt, és erős dohányos, aki az átlagembernél többet bír, de ez a védettség nyilvánvalóan nem terjed ki a fűszeres szárnyak fogyasztására. Mivel a kék sajt nem tudott segíteni rajta, egyre látványosabban kezdett szenvedni, és a reakciója már nem is viccesnek, hanem ijesztőnek tűnt. A végére a pólója csuromvizes lett az izzadságtól, az arca pedig olyan piros volt, mint egy paradicsom.


Aki túltolta: Steve-O

A Jackass sztárja kétszer is vendége volt a műsornak, először 2017-ben, majd 2021 tavaszán, amikor még tartott a világjárvány, így a saját otthonából jelentkezett be, ahol elkészítette a show díszletének tökéletes replikáját. A mazochista mutatványairól ismert Steve-O, aki újabban stand-up komikusként is fellép, azonban nem elégedett meg ennyivel, a műsor végén közölte, hogy szerinte Gordon Ramsey volt eddig a legjobb vendég, ezért most csinálnia kell valamit, amivel túltesz rajta. Mi sem természetesebb tehát, hogy megivott a saját csípős szószából egy üvegnyit, a maradékot pedig a saját szemébe öntötte, hogy utána percekig agonizáljon.


Aki besz*art: Bobby Lee

Bobby Lee azzal vonult be a műsor történetébe, hogy nemes egyszerűséggel összecsinálta magát. A humorista feladhatta volna, mint sok korábbi vendég, de úgy döntött, hogy végignyomja, így a kamerák előtt piszkította össze magát. Bár ezt hivatalosan sosem erősítették meg, a döbbenet az ő és Evans arcán, valamint Lee "szó szerint összepiszkítottam magam" kijelentése alapján biztosra vehető, hogy tényleg ez történt.

Bővebben: Slashfilm / The Things / Spieltimes / Polygon / WeGotThisCovered