Itt vannak az első fotók a Tőrbe ejtve 2. forgatásáról

Rian Johnson rendező Twitter-posztban árulta el, hogy Daniel Craig ezúttal egy görög szigeten fog nyomozni.

Rian Johnson rendező a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be: gőzerővel készül Görögországban a folytatás a nagy népszerűségnek örvendő, 2019-ben bemutatott Tőrbe ejtve című filmjéhez.

Éééééééés ITT VAGYUNK a következő Benoit Blanc-ügy forgatásának első napján. Köszönet minden kedves és türelmes embernek itt, Görögországban, akik megengedték nekünk, hogy a békés tengerpartjukon vigyük végbe ezt a gyilkosságot.

A klasszikus Agatha Christie-krimiket idéző bűnügyi történetben a híres magándetektív, Benoit Blanc (Daniel Craig) járt utána annak a rejtélynek, ki ölte meg vidéki kúriájában a milliárdos krimiírót a 85. születésnapjára rendezett családi mulatság alatt. A nem túl nagy meglepetésre Knives Out 2, azaz Tőrbe ejtve 2 címen futó második rész a tervek szerint 2022-ben fog mozikba kerülni, és a Blanc detektív szerepében visszatérő Daniel Craig mellett olyan hollywoodi nagyágyúkat vonultat majd fel, mint Dave Bautista, Janelle Monáe, Edward Norton, Kate Hudson, Leslie Odom Jr., Kathryn Hahn, Madelyn Cline és Jessica Henwick (sztárparádé tekintetében egyébként az első résznek sem volt szégyenkezni valója, hiszen olyan hírességek alakították a főbb szerepeket, mint Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Christopher Plummer és Katherine Langford).

ATőrbe ejtve  franchise érdekessége, hogy míg a 311,5 millió dolláros bevételt generáló első részt a Lionsgate stúdió forgatta le 40 millió dollárból, addig a Netflix 400 millió dollárt (más források szerint még ennél is többet, 469 milliót!) fizetett azért, hogy a Tőrbe ejtve 2 és a Tőrbe ejtve 3 már erre a streaming platformra kerüljön fel, alaposan odaszúrva ezzel a konkurens HBO Maxnak, a Disney Plusnak, az Apple TV-nek és az Amazon Prime-nak.

Helyi médiaértesülések szerint a Tőrbe ejtve 2 forgatása helyszíne egészen pontosan Szpécesz szigete, a Peloponnészosz-félsziget északkeleti partjainál. A helyet nem véletlenül emlegetik úgy, mint „a görög Riviéra”: a sziget szülötte, Szotiriosz Anargitriosz milliomosként tért haza 1914-ben Amerikából, majd a hatalmas vagyonából újraerdősítette a szigetet, létrehozta brit mintára az Anargiriosz fiúiskolát (ami a mai napig a görögök elitképzője), de ő állta a város több impresszív épületének költségeit is. Az 1970-es évektől kezdve Szpécesz szigete nemcsak a gazdag görögök, de a milliomos európaiak és a brit turisták körében is kedvelt nyaralóhely lett. A Tőrbe ejtve 2 stábja várhatóan július vagy augusztus végére fejezi be a forgatást a luxusszigeten. (via Variety & The Independent)