Jaj, de jó hideg van, boldog karácsonyt!

Megbuggyantunk a kánikulában, elvonulunk inkább karácsonyi filmeket nézni, hogy átérezzük kicsit az ünnep hidegét. Tartsatok velünk!

Karácsonyi krónikák

Sok-sok éve a Drágán add az életed és a Reszkessetek betörők versengenek az egyes számú karácsonyi film megtisztelő címéért - utóbbi rendezője, e film producere, Chris Columbus, így igazi szakértő, és ha felidézzük a Harry Potter és a bölcsek köve karácsonyi jeleneteit, csak megerősíti, hogy bízhatunk benne, ha az ünnepi hangulat megidézéséről van szó. És a The Christmas Chronicles alapvetően necces helyzetből indul, hiszen minden lehetőség benne van, hogy rózsaszín rémálommá fajuljon: adott egy testvérpár (balhés kamasz srác, és egy nagyszájú, belevaló, hihetetlenül jópofa kislány), tűzoltó apjuk csupán néhány hónapja halt meg, és a gyász nyomasztóan rátelepedik a családra, a megviselt anya ápolónő, akinek még szenteste is be kell menni dolgozni. A nagyfiú mindenféle balhékba keveredik, a kislány még hisz a csodákban, és ahogy egy korábbi karácsonyi házivideót néz, valami egészen furcsát lát: a véletlenül bekapcsolt kamera rögzítette, ahogy egy piros kabátba bújtatott kéz benyúl a képbe, és ajándékot rejt a fa alá. Ez bizony csak a Mikulás lehet! A lány némi zsarolással ráveszi a bátyját, hogy éjjel lessék ki az öreg szakállast, aki hamarosan fel is bukkan, és a gyerekek túlzott kíváncsiskodása folytán tönkre is vágják a repülő szánt, a csomagokkal teli puttony elveszik, és vészesen közeleg a hajnal... – így foglaltuk össze a tartalmát kritikánkban. (Netflix)

 

Klaus – A karácsony titkos története

Egy önző postás és egy zárkózott játékkészítő meghökkentő barátsága örömet hoz a hideg, sötét városba, amelynek szörnyen nagy szüksége van rá. (Netflix)

 

Mi a manó

Az árva Buddy (Will Ferrell) az Északi-sarkon nevelkedett, a Mikulás főmanójának felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja igazi apját, Waltert (James Caan), aki New Yorkban él a családjával, és mit sem sejt a srác létezéséről. Az első találkozás viszont fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa... (Netflix)

 

A Grincs

A naplopók közül is az igazi ünnepnaplopók a legveszélyesebbek. Létezik egy varázslatos város, ami egy hópehelyben található. Kifalván él a Ki család. Nem túl szépek, az biztos, viszont a maguk módján szimpatikusak. Csak kicsit túl anyagiasak. Imádják az ünnepeket, ez csak természetes. Legfőképpen a karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a karácsony nem tetszik. Ő a Grincs (Jim Carrey), egy titokzatos, fel-felbukkanó városlakó, aki egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy (Taylor Momsen), a család legkisebb tagja őszinte barátsággal közeledik a Grincshez, és meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után viszont a Grincs egy az egyben ellopja a karácsonyt! (Netflix, Prime Video)

 

Igazából szerelem

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen. (Prime Video)

 

Alkalmi randevú

Két idegen megelégeli, hogy minden évben egyedül töltik az ünnepeket, ezért megállapodnak, hogy egy évig egymás kísérői lesznek, persze szigorúan plátói alapon... (Netflix)

 

Négy karácsony

Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csakhogy ne kelljen részt venniük a családi összejöveteleken. Egy élő közvetítés révén azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni a szülőket, akik persze mind elváltak. A négy látogatás során alapos ízelítőt kapnak a családi melegségből és egymás féltett titkaiból. (Netflix)

 

Csak barátok

Chris Brander (Ryan Reynolds) fülig szerelmes gyerekkori barátnőjébe, Jamie Palominóba (Amy Smart), aki imádja pufi, pattanásos barátját, de csak testvérként. Chris egy nagy megaláztatás után úgy dönt, új ember lesz belőle, és majd megmutatja a nőknek, hogy ő nem csak egy barát. Tíz évvel később Amerika legmenőbb férfijaként tér vissza, oldalán egy szőke sztárocskával. Csakhogy a szerelem nem múlt el, és hamarosan egy kellemetlen versengés közepén találja magát, melynek tétje Jamie keze. (Netflix)