Jókora baromságnak tűnik ez a film – pedig igaz történeten alapul

Méghozzá hazánkfia, egy Nandor Fodor nevű pszichológus, pszichoanalitikus és parapszichológus egyik rejtélyes esetén.

A Nandor Fodor and the Talking Mongoose című misztikus vígjáték az angliai Man-szigeten játszódik, az 1930-as években, amikor is

egy Nandor Fodor nevű magyar származású parapszichológust arról értesítenek, hogy egy család farmján egy beszélő mongúz garázdálkodik.


Mikor a szakember kis csapatával a helyszínre érkezik, mindent elkövet, hogy találkozzon az állattal, de mivel ez nagyon sokáig nem sikerül neki, teljesen begőzöl, majd azt kezdi gyanítani, hogy házigazdái átverésének áldozata.

Végül azonban a beszélő mongúz, név szerint Gef beszélni kezd Nandorhoz, méghozzá először telefonon…

A vicces kis film címszerepeit Simon Pegg (Nandor) és a fantasyszerző-képregényművész Neil Gaiman (ő Gef szinkronhangja) játsszák. Minnie Driver a parapszichológus hűséges asszisztensét, Christopher Lloyd pedig a férfi kollégáját formálja meg. A Nandor Fodor and the Talking Mongoose elvileg szeptember 19-től érhető el a Prime Video kínálatban – de úgy tűnik, Magyarországon sajnos (egyelőre?) nem.


Nandor Fodor valóban létező személy volt: 1895-ben született az akkor az Osztrák-Magyar Monarchiához, ma Ukrajnához tartozó Beregszászon, a Budapesti Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, majd kivándorolt Amerikába, ahol először a pszichológia és a pszichoanalitika iránt kezdett érdeklődni, végül figyelme a paranormális esetek felé fordult. Állítólag a beszélő mongúz, Gef esete is valós, bár a sztori Wikipedia-oldala szerint az ügyben nyomozók arra jutottak, hogy csak a farmon élő család egyik hasbeszélő tagja szédítette az embereket.


(via Collider)

 

Hasonló szellemben...

Évek óta nem láttunk ilyen morbid filmet – és az a durva, hogy tényleg megtörtént

A Stealing Chaplin című fekete komédiába oltott thriller azt az igaz történetet dolgozza fel, amikor két szerencsétlen flótás kiásta a koporsót, és váltságdíjért cserébe ellopta Charlie Chaplin néhai mozilegenda holttestét.

Tovább