Kate Winsletnek a hashájasan hagyott szexjeleneten kívül is van mondanivalója az Easttowni rejtélyekről

A színésznővel az IndieWire készített interjút a sorozatról.

Az elmúlt napokban-hetekben a népszerű krimiszériával kapcsolatban a legtöbbször a főszerepet játszó Winslet természetes megjelenéséről, azaz a ráncairól, az antidivatos ruháiról és a nem túl ápolt frizurájáról lehetett hallani (mi is beleírtuk a kritikánkba). Ehhez a kérdéskörhöz tartozik a szexjelenetben magának a sztárnak a javaslatára benne hagyott hasháj is, hiszen az is azt üzeni, hogy Mare Sheehan (ahogy Kate Winslet is) elfogadja magát olyannak, amilyen – adott esetben olyan tökéletlennek.

A színésznővel most az IndieWire készített videóinterjút, amelynek egyelőre első, 18 perces része érhető el ide kattintva (de hamarosan jön a folytatás is), és amelyben megpróbáltak a mélyére ásni a karakternek.

„Mare ennek a világnak a középpontja,

és magáévá teszi mindenkinek a problémáját, miközben a sajátjaival egyáltalán nem foglalkozik” – adott precíz jellemzést a figuráról Winslet.

HBO GO


„Szívszorítónak tartom, hogy mennyi terhet cipel, és miközben valójában alig tudja tartani magát, kifelé azt mutatja, hogy minden rendben. Képes arra, hogy erős legyen, hogy eltitkolja a gyászát és úgy tegyen, mintha bármire képes lenne. Ez nagyon megérintett” – részletezte tovább a sztár, aki azt is elárulta, hogy a karakter nemcsak kihívás elé állította, de a végére őt magát is beszippantotta, és átvette az uralmat felette, mintha csak az alteregójává vált volna. „Nagyon hiányzik, hogy eljátszhassam. Ennyire megszerettem.”

Az interjúban arra is kitértek, vajon Mare családja hogy viszonyul a nőhöz, hiszen vele kapcsolatban mindig pengeélen táncol mindenki. Soha nem lehet tudni, éppen milyen lábbal kelt fel, kifejezetten hangulatember.

„Szerintem az adott pillanattól függően a családtagok egyszerre szeretik és ki nem állhatják” – szögezte le a színésznő.

„Ugyanakkor mindannyian tudják, mennyire szereti őket. És remekül egyensúlyoznak a szeretet és aközött, hogy a helyén kezeljék a dolgait. Olyan ez, mint egy tánc.”

Forrás: HBO GO


Az Easttowni rejtélyekkel kapcsolatos további különlegesség, hogy a 45 éves sztár pályája során most először játszott nagymamát. És elmondása szerint nagyon egymásra hangolódtak az unokáját, Drew-t játszó kisfiúval, Izzy Kinggel. „Ő jött be utoljára a meghallgatásra, és rögtön kristálytiszta volt, hogy

megtaláltuk, akit kerestünk.

Édes volt, elkötelezett és nagy szemekkel bámult a világba. És tényleg odafigyelt. Egyszerűen fantasztikus volt, és rögtön a világunk részévé vált. Briliánsan csinálta.”


(via IndieWire)