Két Trónok harca-sztárral készíti el az HBO a Last of Us-sorozatot

Pedro Pascal és Bella Ramsey tökéletes választás a posztapokaliptikus világban bóklászó Joel és Ellie szerepére.

A Deadline és a The Hollywood Reporter értesülései szerint az HBO veterán Trónok harca-sztárokra bízná az HBO Max platformon debütáló The Last of Us tévésorozatot, ami az azonos című, kultikus Naughty Dog-játék évek óta várt (és 2016-ban egyszer már eltemetett) adaptációja lesz. A drámai fordulatokban és puskaporos akciókban bővelkedő, posztapokaliptikus történet két főszereplője Pedro Pascal és Bella Ramsey lesznek, akik a Trónok harcában Oberyn Martellt illetve Lyanna Mormontot alakították.

Pedro Pascal és Bella Ramsey (fotó: Frazer Harrison/ Dave J Hogan / Getty Images)

Röviddel a hír megjelenése után Neil Druckmann, a The Last of Us videójátékok egyik atyja (aki egyúttal a készülő adaptáció forgatókönyvíró-producere is) hivatalosan is megerősítette a hírt, és a Twitter-oldalán jelezte, hogy alig várja a stábhoz frissen csatlakozott Pedro Pascallal való közös munkát:

Az HBO készülő szériája az emberi civilizáció összeomlása utáni 20. évben játszódik majd, egy olyan Amerikai Egyesült Államokban, ahol a toronyházak maradványait és az autók roncsait már visszahódította a természet, ám bármelyik fa mögül előugorhat egy csapat kegyetlen bandita vagy emberhúsra éhes mutáns (utóbbiak olyan „zombik” akik egykor emberek voltak, de egy agymanipuláló, agresszív gombafaj támadta meg őket, ahhoz hasonlóan, ahogy a hangyákat támadja meg egy thaiföldi élősködő gomba, hogy zombiként olyan helyre irányítsa az állatokat, ahol ideális körülmények közt szaporodhat). A történet főszereplője Joel, a harcedzett, mogorva túlélő (őt alakítja Pedro Pascal), akinek az a feladata, hogy épségben elvigyen egy 14 éves, Ellie nevű árvát (őt alakítja Bella Ramsey) a zombiapokalipszisre válaszul létrejött diktatúra ellenfeleihez, a Szentjánosbogarakhoz, mert a tinilány kulcsfontosságú lehet a halálos járvány gyógyításában. Ami hősünknek először csak egy pénzért vállalt munka, az hamarosan egy veszedelmes és szívszorító utazássá válik, ahol Joel és Ellie kizárólag egymásra számíthatnak a túlélés érdekében.

Egy morcos zsoldos keresztbe-kasul bejárja a fél világot, a másik felét pedig bármikor képes lenne lepuffantani, ha ezzel megvédheti a rá bízott gyereket, akit az élete árán is el kell vinnie egy titokzatos csoporthoz, hogy ott végre biztonságban lehessen... Lényegében ugyanerre a sémára épült fel a The Mandalorian tévésorozat eddigi két évada is, úgyhogy Pedro Pascalnál jobb színészt keresve sem találhatott volna mostanság Joel szerepére az HBO Max. A két népszerű franchise közti hasonlóság persze feltűnt a rajongóknak is, így a hír bejelentése után máris elárasztották a netet az alábbihoz hasonló, PedroPascalALegjobbEgyedülállóApuka-mémek.

(via Uproxx.com)