Jegeli a Sony a Last of Us videojáték filmváltozatát

Pedig a mogorva harcos és a kislány útja a posztapokaliptikus világban legalább olyan ütős lehetett volna, mint a Logan.

Nagyon úgy tűnik, semmi sem lesz a The Last of Us című, kultikus túlélőjáték filmváltozatából - írja a Movieweb. Pedig elég jó stáb forgatta volna le: az Evil Dead atyja, Sam Raimi lett volna producer, a két főszereplő pedig a láncfűrészkezű Ash, azaz Bruce Campbell illetve a Trónok harca tinisztárja, Maisie Williams.

Forrás: Naughty Dog / Sony Computer Entertainment

Raimi még a 2014-es San Diego-i Comic Conon jelentette be, hogy az ő producerkedésével készülne a moziváltozat. A forgatókönyvet is a veterán horrorrendező írta volna, az eredeti videojáték fődizájnerével, Neil Druckmann-nel karöltve, aki a film rendezője lett volna.

Raimi a legújabb filmje, a Vaksötét promókörútján elmondta, miért nem lesz semmi az ő The Last of Us-verziójából. A filmes jogok nála és Neil Druckmann-nél vannak, a játékot viszont a Sony Computer Entertainment adta ki Playstationre, így Druckmann első körben a Sony mozifilmes divíziójával kezdett el tárgyalni. A Sony-vezetőség elképzelése a filmváltozatról azonban nem egyezett Sam Raimi elképzeléseivel, és ami még rosszabb, a játékfejlesztő Druckmann ötleteivel sem. Egyelőre nem sikerült megegyezniük semmiben, Raimi azon az állásponton van, hogy első körben Druckmann és a Sony egyezen meg a sztoriról, ő pedig majd segít nekik filmes producerként.

Na de miről szól a The Last of Us és miért imádják ennyien?

20 évvel járunk az apokalipszis után. Az Egyesült Államok romokban, a felhőkarcolók csonkjait és az autóroncsokat visszahódította a természet - ám bármelyik fa mögül előugorhat egy csapat emberhúsra éhes zombi. A történet főszereplője Joel, egy tipikus mogorva, de a lelke mélyén azért jószívű akcióhős, akinek az a feladata, hogy épségben elvigyen egy Ellie nevű kislányt a zombiapokalipszisre válaszul létrejött diktatúra ellenfeleihez, a Szentjánosbogarakhoz. A cuki kislányból a történet előrehaladtával profi vadászpuskás túlélő lesz, a mogorva főhősből pedig felelősségteljes pótapa - avagy mit kapunk, ha a Walking Deadet összegyúrjuk Will Smith Legenda vagyok-jával és Az úttal.

A The Last of Usból tehát 2014 óta simán lehetett volna egy olyan menő, világvége akciófilm, mint amilyennek a Logan ígérkezik a trailere alapján. Így most a dicsőséget a Fox stúdió fogja learatni 2017-ben egy ütős pótapa-lánya mozifilmmel.