Kiderült, pontosan mikortól nézhetjük otthon a Barbie-t

Greta Gerwig Margot Robbie főszereplésével forgatott filmje még mindig nagyon pörög a mozikban, így nem holnaptól lesz, hogy a kanapénkon heverve élvezhetjük.

A Barbie lesz jó eséllyel 2023 legjövedelmezőbb mozija,

hiszen világszerte elért 1,2 milliárd dolláros eredményével már ott lohol az eddigi győztes, a Super Mario Bros.: A film nyomában, ami megállt 1,358 milliárd körül, miközben a babás film továbbra is nagy siker a mozikban, szóval minden bizonnyal hamarosan megelőzi a vetélytársát.

Gerwig filmje ezenkívül megdöntötte az egyedüli női direktor által rendezett legjövedelmezőbb produkció rekordját is, ezenkívül ez lett a Warner stúdió százéves történetének legnagyobbat kaszáló mozija hazai pályán (537,4 milliós hazai bevételével lekörözte az eddigi bajnok A sötét lovagot, ami 2008-ban 534,9 millió dollárt kalapozott össze az észak-amerikai filmszínházakban).


Szóval a Barbie-ra minden bizonnyal szép hetek, akár hónapok várnak még a mozikban, így nem olyan meglepő, hogy David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója nemrégiben azt nyilatkozta, hogy még eléggé odébb van a film (HBO) Maxos premierje; ráadásul az igen szép eredmények miatt a streaming előtt meg akarják futtatni a PVOD (Premium Video On Demand) szolgáltatóknál is.

Ezeken a platformokon ugyanis darabonként lehet fizetni a filmekért, szóval sokkal nagyobb lehet a potenciális nyereség, mintha egyszerűen a szokásos 45 nap után felkerülne a(z HBO) Maxra, ahol bármely előfizető megnézheti a nem túl magas havidíjért, bármely más streamingpremierrel együtt.

A legújabb információk szerint a Barbie szeptember 5-én válik elérhetővé az Amazon, a Google Play, az iTunes és a Vudu kínálatában (utóbbi PVOD-szolgáltatás nem elérhető hazánkban),

nagyjából 19,99 és 24,99 dollár közötti áron, ami átszámítva 7000 és 8800 forint közötti összegnek felel meg.


(via Uproxx)

 

UPDATE: Most (szeptember 7-én) kaptuk a hírt, hogy a Barbie szeptember 12-től a Telekom FilmPremier on-demand szolgáltatásán keresztül is elérhetővé válik.