Kikerült a netre a Sárkányok háza utolsó része, nyomoz az HBO

Az amerikai streaming szolgáltatónál vasárnaptól sugárzott záróepizód már pénteken elérhetővé vált több illegális torrentoldalon.

„Tudomásunkra jutott, hogy

a Sárkányok háza tizedik részét illegális torrentoldalakon posztolták.

Úgy tűnik, az incidens hátterében egy, az EMEA régióból származó disztribúciós partnerünk állhat (a rövidítés az európai, a közelkeleti és az afrikai forgalmazási területeket takarja – a szerk.).

Az HBO erőteljes vizsgálatba kezdett, és eltávolítja ezeket a másolatokat az internetről. Nagyon csalódottak vagyunk, hogy ez a jogellenes akció elrontotta hűséges rajongóink nézői élményét” – olvasható a cég közleményében.

Forrás: HBO Max


Habár a Sárkányok háza történetében most esett meg először ilyen kellemetlenség, az HBO berkeiben már hozzászokhattak a netes kalózkodáshoz. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Trónok harca 7. évadának 6. részét annak idején a spanyol HBO véletlenül korábban rakta ki (és tőlük persze az illegális torrentoldalak is átvették) – közvetlenül azután, hogy hekkerek a 4. epizódot rossz minőségben feltették a netre, majd nyilvánosságra hozták az 5. rész teljes cselekményét.

Ezután a sorozat utolsó évadaiban már szinte rendszeresnek számított a kiszivárogtatás, amit az sem oldott meg, hogy az HBO úgy döntött, nem ad ki több megtekintő kópiát a sajtónak, hiszen a 8. évad több epizódja is megjelent az illegális site-ok mellett olyan legális platformokon is, mint a DirecTV Now vagy a német Amazon Prime Video. Ahogy arról szintén többször írtunk már, 2020-ig, A Mandalóri premierjéig hosszú éveken át a Trónok harca számított a legnépszerűbb tartalomnak a netes kalózkodás berkeiben.

 

(via The Hollywood Reporter, Variety)