Kiderült, melyik sorozatot torrentezték le a legtöbben 2020-ban

Hosszú évek után most először nem az HBO fantasyszériája, a Trónok harca volt a legnépszerűbb az illegálisan letöltők körében, hanem a világon sok helyen még mindig nem elérhető Disney+ streamelős szolgáltató programja.

Természetesen a The Mandalorianről van szó, aminek tavaly év végén a második évada vált elérhetővé a Disney+-on – és a torrentoldalakon. A TorrentFreak által közzétett eredmény azonban kizárólag a BitTorrent statisztikáján alapul, így csak ezt a körülményt figyelembe véve tekinthető hitelesnek (a BitTorrenten kívül ugyanis számos más oldal és program segítségével lehet „kalózkodni”, sőt: léteznek illegális streamelős platformok is).

Hosszú évek óta most először történt, hogy nem a Trónok harca című HBO-sorozat lett a „nyertes” – a dologhoz azonban lehet némi köze annak, hogy a Trónok harca 2019-ben befejeződött. 2019-ben, amikor ugyanabban az évben ment a fantasyszéria nyolcadik évada és a Star Wars-spinoff első évada, a The Mandalorian a harmadik helyezést érte el.

Baby Yoda, a The Mandalorian legnagyobb sztárja. Forrás: Disney+

 

A felmérés alapján 2020-ban a torrentezők kedvencei közé tartozott még sorrendben a The Boys (Prime Video), a Westworld (HBO), a Vikingek (Prime Video), a Star Trek: Picard (CBS), a Rick és Morty (Adult Swim), a The Walking Dead (AMC), A kívülálló (HBO), A zöld íjász (CW) és a Flash – A Villám (CW).

A The Mandalorian második évada egyébként december 18-án zárult, és pár nappal később érkezett a bejelentés, hogy hamarosan Boba Fett is kap egy saját élőszereplős sorozatot, The Book of Boba Fett címmel (tragikus egybeesés, hogy a Star Wars filmekben Boba Fettet alakító színész, Jeremy Bulloch december 17-én hunyt el). De 2022-ben érkezik a The Mandalorian harmadik évada is. A Disney+ pedig elvileg még valamikor az idén (egyes források szerint már március 5-én) elérhetővé válik Magyarországon.


(via IndieWire)