Kirúgta a Lucasfilm a Mandalorian egyik főszereplőjét

Gina Caranónak a közösségi médiában megjelenő, sértő hangvételű és politikai tartalmú posztjai miatt kellett távoznia a népszerű Star Wars-sorozatból.

Szerdán azonnali hatállyal megvált a Lucasfilm Gina Caranótól, aki egy Cara Dune nevű zsoldost alakított a Disney+ csatornán futó élőszereplős Star Wars-sorozatban, a The Mandalorianban. A kirúgás okaként a ketrecharcosból lett színésznő közösségi médiába kirakott posztjait nevezték meg. A Lucasfilm szóvivője egy hivatalos közleményt is kiadott az ügyben:

Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nincsenek vele jövőbeni terveink. A közösségi médiában megjelent, az embereket kulturális és vallási identitásuk alapján becsmérlő bejegyzései ugyanis iszonyatosak és elfogadhatatlanok.
Gina Carano épp megérkezik a The Mandalorian tévésorozat ünnepélyes, vörös szőnyeges Los Angeles-i premierjére az El Capitan filmszínházba (fotó: Rodin Eckenroth/FilmMagic/Getty Images)

 

A Lucasfilm azután rúgta ki a republikánusokkal szimpatizáló színésznőt, hogy Gina Carano megjelentetett egy olyan Instagram-posztot, amelyben a mostani amerikai közállapotokat lényegében a náci Németországéhoz hasonlította, a republikánus szavazók helyzetét pedig párhuzamba állította az üldözött zsidókéval.

A zsidókat az utcán nem a náci katonák, hanem a saját szomszédaik verték meg... köztük a gyerekek is. Mivel a történelmet átírják, manapság a legtöbb ember nem veszi észre, hogy ahhoz a ponthoz, amikor a náci katonák zsidók ezreit gyűjthették össze következmények nélkül, az kellett, hogy a kormányzat elérje azt, hogy először a saját szomszédaik gyűlöljék őket, egyszerűen azért, mert zsidók. Miben különbözik ez attól, hogy valakit a politikai nézetei miatt gyűlölnek?

Emellett a színésznő a világméretű koronavírus-járvány miatti maszkviselést is kigúnyolta egy azóta szintén eltávolított) Instagram-posztjában. Az elnökválasztási kampány idején Carano nem rejtette véka alá a republikánus pártszimpátiáját sem, és bejelentette, hogy átköltözteti a hivatalos oldalát a Parler.com nevű, leginkább a konzervatívok, Donald Trump-pártiak, alt-rightosok és konteóhívők által kedvelt közösségi platformra. Emiatt már akkor is a kirúgását kezdték követelni a leghangosabb Star Wars-rajongók, akik elindítottak egy #FireGinaCarano (#RúgjákKiGinaCaranót) mozgalmat is a közösségi médiában.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mi lesz a Cara Dune nevű karakter további sorsa a The Mandalorian tévésorozatban. A történet szerint a zsoldosnő jelenleg az Új Köztársaság alkalmazásában álló űrseriff, akivel kapcsolatban olyan pletykák is felröppentek korábban, hogy ő lenne a főszereplője a Rangers of the New Republic című, újabb élőszereplős Satr Wars-tévésorozatnak is. (via IndieWire)

Forrás: StarWars.com / Disney+