Kiváló dán thriller remake-jében Jake Gyllenhaal

A bűnös az egyik legjobb magyarországi premier volt 2018-ban. Most megnézhetjük sztárokkal dúsított, netflixes verzióját – illetve először csak az előzetesét.

A dán eredeti főhőse egy Asger nevű rendőr, aki felfüggesztése idején készenléti diszpécserként dolgozik. Egy szokásosnak induló munkanapján váratlan telefonhívást kap egy nőtől, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezdődik a hajsza az emberrabló után. A hívás az egyetlen nyom, amin elindulhatnak, és Asger személyes küldetésének tekinti, hogy az ügy végére járjon.


A Netflixre október 1-jén érkező amerikai verziót Antoine Fuqua (Kiképzés, A védelmező-filmek) rendezte, aki korábban a Mélyütésben is dolgozott már együtt Jake Gyllenhaallal. Gyllenhaalon kívül olyan további sztárokat láthatunk majd a thrillerben, mint Ethan Hawke, Paul Dano,
Riley Keough vagy Peter Sarsgaard (Gyllenhaal sógora, azaz Maggie nevű nővérének a férje).

Kérdés azonban, hogy a felsorolt színészeknek mennyi szerep jut az új A bűnösben, hiszen a dán eredetiben szinte végig egyedül a főhőst figyelhettük – az elrabolt nőnek kizárólag a hangját hallhattuk, ezenkívül pár szereplő tűnt még fel abszolút mellékszerepben, amikor a főhős éppen beszélt velük pár szót.


Gustav Möller, a dán író-rendező és Emil Nygaard Albertsen eredeti forgatókönyvéből egyébként a remake scriptjét nem más jegyzi, mint a True Detective révén ismert Nic Pizzolatto. A most nyilvánosságra hozott frappáns trailert pedig úgy csinálták meg, hogy egyszerre lett semmit- és sokatmondó, hiszen egyáltalán nem látjuk, csak halljuk benne a szereplőket, izgalmas mondataikat viszont végig feliratozzák, és a betűkből a végén összeáll Jake Gyllenhaal arca.

 

(via Collider, Vertigo Média)