Kiverte a biztosítékot a Netflix Nagy Sándorról szóló sorozata

De csak annál, aki nincs otthon a történelemben.

Nagy Sándor – Egy isten születése címmel debütált a Netflixen egy hatrészes dokumentumfilm-sorozat, amely a makedón hadvezér életét mutatja be apja meggyilkolásának pillanatától a világbirodalmának kiépítéséig.

Volt olyan néző, akit már a nyitó epizód felzaklatott, és a közösségi médiában el is panaszolta, hogy Alexander egy másik férfival, közeli barátjával, bizalmasával és testőrével, Héphaisztionnal csókolózik. Mint írta: "A Netflix új dokumentumfilmet készített Nagy Sándorról. Már az első 8 percben meleggé tették."

A posztra sokan válaszoltak, felhívva a figyelmét a panaszkodónak arra, hogy Alexander nagy valószínűséggel biszexuális volt, így „aligha a Netflix tette őt meleggé".

III. Alexandrosz makedón király i. e. 356 és 323 között élt, és 30 éves korára az emberiség történelmének egyik legnagyobb birodalmát hozta létre, amely Görögországtól Indiáig terjedt.

Háromszor nősült, de a római történetíró, Athenaeus szerint "meglehetősen rajongott a fiúkért", és azt állította, hogy nyilvánosan megcsókolta udvaroncát, az eunuch Bagoast. Sok történész pedig azt feltételezi, hogy hosszú ideig tartó szexuális kapcsolata volt Héphaisztionnal, a gyerekkori barátjával. Halála annyira megrázta őt, hogy egyes vélemények szerint emiatt romlott meg az utolsó hónapokban az egészségi és a mentális állapota.

Via: NME / Wikipedia