Lesújtott a kasza Az idolra

Hiába Lily-Rose Depp kiváló alakítása és Rév Marcell hangulatos képei, a sorozat nem az elvárásoknak megfelelően teljesített.

Sam Levinson (Eufória) és Abel „The Weeknd” Tesfaye sorozata mindössze egy évad után kaszát kapott.

"Az idol az HBO egyik legprovokatívabb eredeti műsora volt, és örülünk az erős közönségvisszhangnak. Hosszas gondolkodás és mérlegelés után az HBO, valamint az alkotók és a producerek úgy döntöttek, hogy nem folytatják a második évaddal. Hálásak vagyunk az alkotóknak, a színészeknek és a stábnak a hihetetlen munkájukért"

- áll az HBO közleményében.

A 6 részesre tervezett, de 5 epizódosra rövidített 1. évad július 2-án ért véget. A sorozat megszüntetéséről szóló döntés nemrég született meg, korábban se a nézők, se a szereplők nem tudták, hogy van-e esély a folytatásra. A Varietynek adott interjújában az egyik színész, Moses Sumney elmondta, hogy abban a tudatban szerződött le, hogy minisorozatról van szó, míg Da'Vine Joy Randolph azt nyilatkozta, hogy szerinte "mindenki szándéka [az volt], hogy legyen második évad".

Összességében nem meglepő a döntés, mert a szériát rosszul fogadta a kritika, a Rotten Tomatoes-on 19%-os értékelést kapott, és a nézettsége is közepes volt. A premiert 913 ezren látták - 17%-kal kevesebben, mint a 2019-ben induló Eufóriát. Ez a szám azonban 3,6 millió nézőre nőtt az epizód első teljes hetét követően, és most 7 milliónál tart. A 2. epizód az első estén 800 ezer nézőre esett vissza. A későbbi epizódokat illetően az HBO nem volt hajlandó megosztani a nézettségi adatokat.

Hogy milyen nehezen született meg a Rév Marcell által fényképezett széria, és milyen „botrányok” kísérték a forgatását, arról a kritikánkban írtunk.

Az idol - Johnny Depp lánya mindent megmutat

Láttuk Cannes-ban az Eufória rendezőjének új sorozatát. Lily-Rose Depp nem okoz csalódást.

Kritika

Via: Variety