Mától elérhető az Oscar-díjra jelölt háborús dokumentumfilm az RTL+-on

Március 8-tól elérhető az RTL+-on a legjobb dokumentumfilm kategóriában Oscar-díjra jelölt 20 nap Mariupolban című dokumentumfilm, amely az On the Spot ajánlásával érkezett az RTL streaming platformjára.

A 20 nap Mariupolban című dokumentumfilm azt a húsz napot dokumentálja, amit Msztiszlav Csernov, az AP hírügynökség haditudósítója a kollégáival töltött Mariupolban, a 2022-es ostrom során. Az orosz invázió kezdetekor az újságíró csapat az ostromlott város csapdájába esik, ahol hamarosan a háború meghatározó képeivel találkoznak: bombázás, haldoklók, tömegsírok. Felvételeik egy részét – ameddig volt internetes kapcsolat – sikerült a helyszínről kijuttatniuk, a képsorok már akkor bejárták a világsajtót.

 

A film ezekből a napi tudósításokból és Csernov személyes felvételeiből merít és nyújt megrázó képes beszámolót a háború kegyetlen valóságáról: az ostromlott város mindennapjairól és az ott túlélni próbáló civilekről.


A legjobb dokumentumfilm kategóriában Oscar-díjra jelölt, számos filmfesztivál nagydíját elnyert 20 nap Mariupolban két nappal az idei díjátadó előtt, 2024. március 8-tól érhető el az RTL+ előfizetőinek.