Meghirdették a Harry Potter sorozat castingját a politikai korrektség jegyében

Az HBO casting felhívást tett közzé az induló Harry Potter sorozat főhőseinek szerepére, vagyis megindult a következő Harry, Ron és Hermione keresése, bőrszíntől és nemi identitástól függetlenül.

A rajongók hétfőn vették észre a bejelentést az interneten, és az HBO megerősítette annak hitelességét a Varietynek.  A casting felhívás olyan gyerekeket keres, akik 2025 áprilisában töltik be 9-11 életévüket, és az Egyesült Királyság vagy Írország lakosai. A közlemény azt is tartalmazza, hogy a casting minden rasszra, etnikumra és nemi identitásra kiterjed.

„Elkötelezettek vagyunk a befogadó, változatos casting mellett” – olvasható. „Minden szerepre a megfelelően képzett előadók jelentkezését várjuk, tekintet nélkül az etnikai hovatartozásra, nemre, fogyatékosságra, fajra, szexuális irányultságra, nemi identitásra vagy bármely más, törvény által védett alapra, hacsak másként nem jelezzük.”

A pályázathoz a jelentkezőknek két rövid felvételt kell elküldeniük, amin lehet egy rövid vers vagy történet – de semmiképpen sem egy Harry Potter idézet. „Kérjük, készíts egy kisfilmet egy rövid verssel vagy történettel. Ez lehet kedvenc könyvedből, versedből, monológ egy darabból vagy valamiből, amit magad alkottál. Kérjük, semmilyen Harry Potter szöveget ne dolgozz fel, a saját akcentusodat használd, a hossz maximum 30 másodperc lehet!” A második felvételen a jelentkezőnek magáról kell mesélnie, legfeljebb egy perc hosszan. A beküldési határidő október 31., és a casting felhívás szerint a műsort az Egyesült Királyságban forgatják 2025 és 2026 között. Az HBO sorozatnak megjelenési dátuma még nincs, de a 2026-os megjelenést célozták meg, és hét évadban gondolkodnak, természetesen J.K. Rowling regényeit dolgozva fel.

Harry Potter és a félvér herceg - Forrás: InterCom

 

Az a Francesca Gardiner lesz a sorozat showrunnere és executive producere, aki az Utódlás, Az Úr sötét anyagai és Megszállottak viadala producere volt, korábban pedig forgatókönyvíróként bizonyította tehetségét. 

Forrás: Variety