Minden, amit A korona utolsó évadáról tudni lehet

Trailer még nincs, de a sztori részleteit és az új szereplőket már ismerjük.

Érkezik hamarosan A korona 6. és egyben utolsó évada, amely a 90-es évek végétől a 2000-es évek elejéig, Diana hercegnő 1997-es tragikus haláláig tart.

Ki alakítja Diana hercegnőt és Károly herceget a 6. évadában?

Elizabeth Debicki lesz ismét Diana, miután az ötödik évadban Emma Corrintól vette át a szerepet. Dominic West, aki Josh O'Connort váltotta Károly herceg szerepében, szintén visszatér.

Ki alakítja Vilmos herceget, Harry herceget és Kate Middletont?

Vilmos herceget két színész fogja alakítani, ahogy tinédzserből fiatal egyetemistává érik: Rufus Kampa fogja megtestesíteni őt 15 évesen, amikor édesanyja, Diana halálát kell feldolgoznia, Ed McVey pedig a fiatal felnőttként töltött éveit fogja ábrázolni, amikor 2001-ben, a St Andrewsban történt találkozás után udvarolt a későbbi cambridge-i hercegnőnek. Mindeközben az újonc Meg Bellamy fogja alakítani Middletont. Mindhárom színész most debütál a képernyőn.

Meg Bellamy (Forrás: Getty Images - Andrew Milligan/PA Images)

 

Ki fog még szerepelni a 6. évadban?

Imelda Staunton (II. Erzsébet királynő), Lesley Manville (Margit hercegnő) és Jonathan Pryce (Fülöp herceg) is visszatér, ahogy Olivia Williams (Camilla Parker Bowles), Khalid Abdalla (Dodi Fayed), Salim Daw (Mohamed Al-Fayed), valamint Bertie Carvel (Tony Blair) és Lydia Leonard (Cherie Blair) is.

Mikor játszódik a 6. évad?

Az ötödik évad 1997-ben ért véget, amikor Diana hercegnő meghívást kapott egy St Tropez-i nyaralásra Mohamed Al-Fayeddel (még abban az évben, augusztusban meg is hal). A hatodik évad vélhetően itt folytatódik, és legalább 2005-ig kell nyúlnia, mivel a Netflix azt ígérte, hogy Károly herceg és Camilla Parker Bowles esküvője is szerepel majd a sorozatban. Claudia Harrison, aki az ötödik és hatodik évadban Anna hercegnőt alakítja, azt mondta, hogy az esküvő volt az utolsó jelenet, amit a stáb forgatott.

Forrás: Netflix

 

Foglalkozik-e az utolsó évad Diana hercegnő halálával?

Igen. Tavaly októberben a Deadline arról számolt be, hogy A Korona szereplői és stábja olyan jelenetek forgatására készül, amelyek Diana hercegnő halálának előzményeit mutatják be. A sorozat kreátora, Peter Morgan ugyanakkor világossá tette, hogy magát a balesetet nem fogják bemutatni. Ehelyett valószínűleg azt látjuk majd, ahogy az autó éjfél után elhagyja a Ritzet, nyomukban a lesifotósokkal, majd a balesetet követő eseményeket, amikor a franciaországi brit nagykövet a külügyminisztériummal együtt akcióba lendül.

Láthatjuk majd azt is, ahogy Károly herceg megérkezik a királyi repülővel, hogy hazahozza Diana holttestét Londonba, Mohamed Al-Fayed pedig megtapasztalja a francia hatóságok rasszizmusát, amikor átveszi fia koporsóját.

Tavaly november 1-jén olyan fotók jelentek meg a forgatásról, amelyeken Debicki egy párducmintás fürdőruhában látható, amely szinte pontos mása annak, amit Diana hercegnő viselt, amikor Dodi Fayeddel a Földközi-tengeren nyaralt néhány héttel a halála előtt. Ez azt sugallja, hogy Diana utolsó nyara is kiemelt figyelmet kap a hatodik évadban.

Mikor lesz a 6. évad premiere?

Még nem jelentették be a dátumot, de a Netflix tartalomért felelős vezetője, Bela Bajaria a Deadline-nak megerősítette, hogy az utolsó évad 2023 őszén érkezik.

Via: Vogue