Mindent elmesélt Joshua Jackson a Végzetes vonzerő-sorozat szexjeleneteiről

Az 1987-es erotikus thriller alapján készült széria hamarosan a SkyShowtime-ra érkezik. Az egyik főszereplő addig is megpróbált kedvet csinálni hozzá…

A Joshua Jackson (Dan Gallagher), Lizzy Caplan (Alex Forrest) és Amanda Peet (Beth Gallagher) főszereplésével forgatott remake április 30-án debütál a Paramount+-on, azaz nálunk a SkyShowtime-on lesz elérhető, a tervek szerint május 22-én. A premier kapcsán Jacksonnal a Variety készített nagyinterjút, amelyben a színész egyáltalán nem bizonyult szemérmesnek – hiszen a Végzetes vonzerő alapvetően a szexről szól (a sztori szerint egy férfi megcsalja a feleségét egy szexi egyedülálló nővel, aki azonban hamarosan többet akar egyéjszakás kalandnál, és a főhős megszállottjává válik, zaklatni kezdi stb.).


„A szexjelenetek nagyon fontosak (a szériában), mert ezek lendítik előre a cselekményt. És

el kell hinned, hogy ez a két ember meg akarja b*szni egymást”

– szögezte le a Dawson és a haverok egykori, ma már 44 éves sztárja, aki azt is elárulta, hogy a sorozatverziót természetesen a modern időkhöz igazították, hiszen a film felett jócskán eljárt az idő: a Michael Douglas és Glenn Close főszereplésével készült erotikus thrillerben ugyanis a férfit egyértelműen áldozatnak állították be, holott eleinte még ő is benne volt a mókában.

Az új Végzetes vonzerőben ezzel szemben a főhősé, Dané mellett megjelenik a „csábító”, Alex nézőpontja is, és a korábbiaknál sokkal mélyebben jelenítik meg a karakterét (nem egyszerű főgonoszként). „Amikor újranéztem az eredetit, rádöbbentem, milyen nagy utat is tettünk meg azóta. A film persze zseniális, de azért a genderábrázolása szöget ütött a fejembe” – mesélte Jackson, majd hozzátette, hogy

Dan ezúttal kifejezetten f*szfejként lesz ábrázolva, nem pedig a körülmények ártatlan áldozataként, hiszen részben ő is felelős a történtekért.

Jackson és Caplan a sorozatban. Forrás: SkyShowtime


A szexre visszatérve a színész elmondta, hogy az Alexet játszó Lizzy Caplannel jó sok kendőzetlen beszélgetésük volt a rájuk váró meztelen jelenetekről, mivel nem akarták kényelmetlenül érezni magukat a forgatáson – így viszont szerencsére kialakult köztük egyfajta bizalom. Sőt, Jackson segítségével Caplan még azon is túl tudott lendülni, hogy nem sokkal azelőtt született meg az első gyermeke, így nem feltétlenül érezte jól magát a bőrében (és a testében), főleg a közeliket illetően.

Ennek köszönhetően a sztár ígérete szerint kendőzetlenül láthatjuk majd azt a folyamatot, ahogy az eleinte bűnös és állatias szex fokozatosan átalakul, és érzelmessé válik

– miközben emiatt persze még inkább transzgresszív felhangja lesz a dolognak, hiszen a férfi nős. A teljes interjút itt olvashatjuk el.


(via Variety)