Most már mutogatja a Disney+ Daryl Hannah eddig cenzúrázott fenekét

A streaming platformra felkerült Csobbanásban korábban nem volt látható a sellőhajtól a sejhaj.

Ugye mindenki emlékszik még arra, amikor 2019 novemberében elindult Disney+ a streaming platform, és rögtön hatalmas purparlé kerekedett abból, hogy a Csobbanásban hableányt alakító Daryl Hannah pucér fenekét kicenzúrázták, ráadásul igencsak bénán? A Disney sosem adott hivatalos magyarázatot a CGI-vel furcsán meghosszabbított, sejhajra lógó sellőhajra, de lehetetlen volt nem észrevenni, hiszen valósággal kiégette az ember szemét:

 

Most viszont pompás hírünk van mindazoknak, aki anno nagy feneket kerítettek a kicenzúrázott fenéknek:

a Disney+ eltávolította a Csobbanás CGI-betoldását, és felrakta a kínálatába az 1984-es film eredeti változatát – gyerekzár funkcióval kiegészítve.

 

Forrás: Disney+

 

Mint ismeretes, a Csobbanás volt az első film, amelyet a Disney felnőtteknek szóló fiókstúdiója, a Touchstone Pictures kiadója adott ki. Az IMDb szerint a Tom Hanks és Daryl Hannah családi vígjátéka nemcsak a meztelen fenék, de az erőszak miatt is PG (Parental Guidance) besorolású volt, azaz gyerekek csak szülő kíséretében nézhették meg. A szigorú cenzorok többek között azon a jeleneten akadtak ki, amelyben „egy víz alatti harcjelenet során egy férfit ágyékon rúgnak, többeknek pedig letépik a búvármaszkját és a légzőkészülékét, így ők kénytelenek visszatérni a felszínre”. Hiába, no, a '80-as évek elég vad idők voltak, ma már ilyesmi szemérmetlen gaztettek elő sem fordulhatnak a filmekben, nem igaz?

(via Uproxx)