Mutatjuk, mit érdemes nézni az HBO Maxon júliusban

Rengeteg új tartalom érkezik a streamingszolgáltató kínálatába a nyár legforróbb hónapjában – mi azok közül a filmek és sorozatok közül válogattunk, amelyek itt láthatóak először vagy exkluzívan.

Mélyvörös

Helga Ulmann különleges telepatikus képességekkel rendelkezik. Egy előadás során szörnyű dolgokat lát meg a közönségben ülő egyik néző fejében, és még aznap este brutális gyilkosság áldozata lesz. Az egyetlen szemtanú egy zongorista, Marcus Daly, aki a rejtély után indulva nyomozásba kezd.

Az olasz horrormágus, Dario Argento kultikus 1975-ös giallójában nem más alakítja a főszerepet, mint a Nagyításból ismert David Hemmings.

Az HBO Max ráadásul olyan további alkotásokkal kedveskedik a klasszikusok szerelmeseinek, mint a Mamma Róma Pier Paolo Pasolinitől, A sorompók lezárulnak Vittorio De Sicától, illetve A kaland és a Vörös sivatag Michelangelo Antonionitól.

Premier (mindegyik klasszikus film esetében): július 3.


Csodatevők, 4. évad

Ennek a vígjátéksorozatnak minden évada azonos szereplőgárdával készül, de különböző történeteket mesél el. A színészek között olyan neveket találunk, mint Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Jon Bass és a Harry Potter-sztár Daniel Radcliffe.

Míg az első évad középpontjában egy angyalpár állt, akik azon igyekeztek, hogy megakadályozzák a Föld pusztulását, addig a második szezon az angol középkorban, a harmadik pedig az amerikai vadnyugaton játszódik.
Forrás: HBO Max


Az antológiaszéria soron következő,

sajnálatos módon záró évada,

a Csodatevők: Végidők a posztapokaliptikus jövőbe kalauzol, ami nagyon emlékeztet a Mad Max-filmek világára. Radcliffe egy harcost alakít, aki feleségül vesz egy hadvezért (Viswanathan). A sztori kettejük kapcsolatán keresztül mutatja be a pusztasággá tarolt világ egyik külvárosának életét, ahol Buscemi tehetős ócskásként jelenik meg.

Premier: július 11.

Érdemes belevágni

Itt már csak a csoda segíthet

Mit érdemes streamelni koronavírus idején? A port.hu mai ajánlata a Csodatévők című sitcom, Daniel Radcliffe, Steve Buscemi és Karan Soni fergeteges sorozata.

Tovább


A kör bezárul

A hónap kiemelt HBO-premierje Steven Soderbergh új sorozata, amelyben többek közt Claire Danes, Zazie Beetz, Timothy Olyphant és Dennis Quaid szerepel. A hatrészes krimiben egy meghiúsult emberrablás szereplőit ismerhetjük meg, miközben az esemény az érintett házaspár életében rég eltemetett sötét titkokat tár fel.

A több szálon futó, pergő ritmusú sztori további különlegessége, hogy számos különféle kultúrából és közegből származó embert köt össze a mai New York helyszínén.

Premier: július 13. (hetente két epizód érkezik)


Superpowered – A DC sztori

Ez a különleges háromrészes dokusorozat

eddig nem látott módon mutatja be a DC-univerzum örökségét,

lehetővé téve a rajongóknak, hogy újra felfedezzék a karakterek világát. A mű egyúttal felvázolja az ikonikus képregénygyártó cég eredetét, fejlődését és közel kilenc évtizedre visszanyúló, szerteágazó kulturális hatását, amit a különféle művészeti ágakra gyakorolt.

Premier: július 20. (mindhárom rész elérhető)


Élj!

A magyar mozikat sajnálatos módon elkerülte ez a 2022-es filmdráma, amit pedig két Oscar-díjra is jelöltek (legjobb férfi főszereplő és legjobb adaptált forgatókönyv). A Kuroszava 1952-es remekműve, az Élni (Ikiru) alapján készült remake az ötvenes évek Londonjában játszódik, ahol egy merev, magányos, csak a munkájának élő bürokrata megtudja, hogy halálos betegségben szenved. Rövidre szabott hátralévő idejében megpróbál valami célt találni az életének, amiben egy dekadens fickó és egy vibráló fiatal lány is a segítségére lesz (utóbbit a Szexoktatásból ismert Aimee Lou Wood játssza).


Az Élj! forgatókönyvét az eredeti japán film alapján egyébként

nem más adaptálta, mint Kazuo Ishiguro Nobel-díjas japán író, akinek olyan regényeket köszönhetünk, mint például a Napok romjai vagy a Ne engedj el.

A főszerepben pedig mindenki kedvenc Billy bácsija, Bill Nighy látható – szóval mindenképpen érdemes bepótolni ezt a szívhez szóló, megható alkotást most, hogy végre lehetőségünk nyílik rá.

Premier: július 30.


Ajánljuk még

  • a Vadlovak – Hortobágyi mese című lenyűgöző magyar természetfilmet (július 7-től elérhető),
  • a Nolly című életrajzi minisorozatot a csodálatos Helena Bonham Carter főszereplésével (július 9-től elérhető),
  • és az elképesztően vicces Hétköznapi vámpírok – A sorozat 5. évadát (július 18-tól elérhető).


Ide kattintva pedig többek közt arról találunk egy listát, mely filmek és sorozatok kerülnek le az HBO Max oldaláról júliusban.


(via Warner Bros. Discovery Hungary)

 

Ennyire imádjuk a Hétköznapi vámpírok-sorozatot

A világ egyik legviccesebb filmje után megcsinálták a világ egyik legviccesebb sorozatát

Mit érdemes streamelni koronavírus idején? A port.hu mai ajánlata a Hétköznapi vámpírok című elképesztően vicces sitcom, ami a Taika Waititi (Vademberek hajszája, Thor: Ragnarök, Jojo nyuszi) – Jemaine Clement alkotópárosnak köszönhetően nem csak a vámpírmitológia szerelmeseinek fog betalálni.

Tovább