Premierdátumot és új előzetest kapott a várva várt Dűne-sorozat

Már csak egy hónapot kell aludnunk a Dűne: Proféciáig.

Azt eddig is tudtuk, hogy ősszel érkezik az év egyik legjobban várt sorozata, de most már a dátum is megvan: november 18-án debütál a Maxon a Dűne: Prófécia című sorozat.

A Denis Villeneuve által rendezett Dűne-filmek sikerei nyomán zöld utat kapott hatrészes széria 10 ezer évvel Paul Atreides (Timothée Chalamet) felemelkedése előtt játszódik, és a Bene Gesserit boszorkányrend megszületését követi nyomon, vagyis azt a kizárólag nőkből álló titkos testvériséget mutatja be, amely a Dűne-filmek jelenében már óriási társadalmi, vallási és politikai befolyással rendelkezik az ismert világegyetemben.

A főbb szerepekben Emily Watson (Csernobil),  Olivia Williams (A korona), Travis Fimmel (A farkas gyermekei), Jodhi May (The Witcher) és Mark Strong (Kingsman, A Pingvin) lesz látható. 

A sorozatot nem Frank Herbert írása, hanem Herbert fia, Brian Herbert és Kevin J. Anderson Sisterhood of Dune című regénye ihlette, és Valya Harkonnen (Watson) felemelkedésén keresztül meséli el, hogyan lesz valaki a hírhedt Harkonnen-ház tagjából végül a Bene Gesserit egyik legelső Tisztelendő Anyja.

Az Alison Schapker showrunner által jegyzett sorozathoz korábban kijött már egy teaser, most pedig kapott egy új előzetest is.

Via: Variety