„Reinkarnációs akciófilm” Mark Walhberggel - itt az előzetes!

Antoine Fuqua nagyszabású thrillerének hőse nem hallucinál: korábbi életeinek emlékei kísértik, és kiderül, hogy mindez egy nagyszabású összeesküvés része.

Miközben a hírek mostanában arról szóltak, hogy Mark Wahlberg hány kilót szedett fel következő szerepéhez, a színész szép csendben csinált egy elképesztően látványos, és – legalábbis papíron – elgondolkodtató thrillert, amiben kiderül róla, hogy már a sokadik életét éli, és mindegyiket végigharcolta. A rendező nem más, mint Antoine Fuqua, akivel Wahlberg már korábban is dolgozott együtt az Orvlövészen (2007) – bár egyiküknek sem ez volt a legjobb filmje.

Most talán egy kicsit másról van szó, első blikkre a színész most egy jóval összetettebb figurát kapott, egy fiatal korától skizofréniával kezelt férfit, aki azt véste a saját bőrébe, hogy Nézz önmagadba (Look Inside), és akit a most megjelent előzetesben Chiwetel Ejiofor vallat, nem túl kíméletesen. Azt akarja megtudni, hogy hősünk felismer-e régi tárgyakat, amelyek előző életeihez tartoztak – a skizofrénia ugyanis csak a látszat, valóban megélt események és helyek kínozzák a férfit. Aztán pont amikor tényleg visszatérnek az emlékek – köztük egy indián harcos az Apocalyptoból - áttöri a falat egy spéci verda, benne Sophie Cooksonnal (Kingsman: A titkos szolgálat), és elviszi magával a Végtelenek titkos főhadiszállására - ami egy elég feltűnő, patinás angol kastély. Ja igen, maga a film címe is Végtelen!

A többi már csak pár látványos kép hegytetőkön, jelenetek egy helikopteres autós üldözésből, és annak megerősítése, hogy Walhberg tényleg egy reinkarnálódó férfi, aki már rengeteg életet élt meg, újra és újra újjászületve. Innen még akármerre elmehetünk, mert ez csak a felütés, a szereplőgárda zöme - Dylan O'Brien, Jason Mantzoukas, Toby Jones, Wallis Day, Rupert Friend vagy Liz Carr még meg sem jelent. A filmet mindenesetre nagy durranásnak szánják, hiszen ez lesz a Paramount+ első exkluzív blockbustere – vagyis csak online lesz elérhető – és már június 10-én felkerül a streaming szolgáltató kínálatába. Az első poszter mindenesetre egyszerű, de nagyszerű optikai illúzió! Tessék egy kicsit görgetni!