Rejtett kincsek, amiket streamelhetsz a hétvégén

Nincsenek benne a Netflix TOP10-ben, de attól még érdemesek a figyelmünkre ezek a különféle streaming szolgáltatóknál megtalálható alkotások. És most időnk is lesz megnézni őket!

Különválás (2022)

Mark irodavezető egy olyan helyen, ahol

a dolgozók munkahelyi és magánéleti emlékeit műtéti úton kettéválasztották.

Amikor egy titokzatos kolléga felbukkan a munkahelyen kívül, elkezdődik egy utazás, ami feltárja az igazságot a munkájukkal kapcsolatban. Az Apple TV+ egyelőre 9 részes, még az idén második évadával folytatódó sorozatának főszerepét Adam Scott alakítja, de szerepel a szériában Patricia Arquette, John Turturro és Christopher Walken is.


Felszállás – Veled a Marsra (2022)

A Marsot az emberiség elitje lakhatóvá tette és gyarmatosította. Két egyetemista, akik egymás szöges ellentétei, együtt felszállnak egy űrsiklóra, hogy elutazzanak a vörös bolygóra, hogy újra találkozzanak a szeretteikkel. Ebben a bájos sci-fi/romkomban olyan ifjú tehetségeket láthatunk, mint

a Jóbarátok Benjeként megismert Cole Sprouse és a netflixes A fiúknak… tinifilmtrilógia sztárja, Lana Condor. A film az HBO Maxon érhető el.


A zászlónk halált jelent (2022)

Az HBO Max tízrészes sitcomjának nem más az executive producere, mint Taika Waititi, akit egyebek mellett a Hétköznapi vámpírok című film és sorozat alkotójaként is ismerhetünk – szóval a fergeteges röhögés garantált. Waititi a vérszívók után ezúttal a kalózokat veszi célba: A zászlónk halált jelent sztoriját állítólag Stede Bonnet valós kalandjai ihlették, aki elkényeztetett arisztokrataként egyszer csak hátrahagyta kiváltságos életét, és kalóznak állt. De a sorozatban szerencsére semmi valóságos nincs, csak féktelen szórakoztatás.

Fun fact: a szériában szerepel a Trónok harca Hodorja, Kristian Nairn is!


A múlt pengéi (2022)

„A kiskésit, elég menő az All the Old Knives trailere”

– írtuk, amikor az Amazon Prime nyilvánosságra hozta Chris Pine és Thandiwe Newton kémthrillerének előzetesét – és szerencsére nem csak a trailer lett menő. Az Olen Steinhauer regényén alapuló alkotás sztorija szerint két CIA-ügynök, akik korábban egy párt alkottak, egymást gyanúsítják egy repülőgép rejtélyes lezuhanásával kapcsolatban. Henry Pelham feladata, hogy a CIA bécsi központjában kiszűrje az ügynökség soraiba beférkőzött árulót, miközben átutazza a fél világot Ausztriától Anglián át Kaliforniáig. Az izgalmas macskaegérjátékba olyan további húzónevek is bekapcsolódnak, mint Laurence Fishburne és Jonathan Pryce.


Akik az életemre törnek (2021)

A szintén egy regényen alapuló Akik az életemre törnekben Angelina Jolie visszatér az akcióthriller műfajához. Egy Hannah nevű tűzoltót alakít, akinek az egész csapata meghalt egy hatalmas erdőtűz során bekövetkezett baleset miatt – egyedül ő élte túl a katasztrófát. Hogy kiheverje a traumát, felettesei tűzőrségbe osztják be, azaz magányosan kell figyelnie egy toronyból a montanai vadon fáit. A zűr azonban hamarosan itt is megtalálja a nőt: egy menekülő kiskamasz érkezik az erdőbe, akinek a szüleit megölték, és a gyilkosok vele is végezni akarnak. Hannah mindenáron meg akarja menteni a fiút, akit még a lángba borított erdőn keresztül is a végsőkig védelmez. Taylor Sheridan (Wind River – Gyilkos nyomon) rendezése az HBO Maxon látható.


Danielle és a süvet (2020)

Az egyetemista Danielle egyik kínos találkozásból a másikba csöppen erőszakos rokonai körében egy zsidó temetésen.

A szertartáson megjelenik volt barátnője és titkos sugardaddyje is, aki feleségével és kisbabájával érkezik.

Emma Seligman rendezőnő saját korábbi, Shiva Baby című rövidfilmjét fejlesztette nagyjátékfilmmé. A süvet egyébként a zsidó kultúrkörben a gyászt és az ehhez kapcsolódó virrasztást jelenti – de a mű, annak ellenére, hogy dramedy a műfaji meghatározása, inkább a vígjáték felé hajlik. A film az HBO Maxon streamelhető.


Az élet csak alapanyag (2015)

Szintén az HBO Maxon látható ez a dokumentumfilm, amely

őszinte portrét nyújt Nora Ephronról, a csípős és intelligens humoráról ismert néhai forgatókönyvíró-rendezőről (Harry és Sally, A szerelem hálójában, Julie & Julia – Két nő, egy recept).

Az alkotás nemcsak feltárja életét és munkásságát, de intim interjúkat is közöl a hozzá legközelebb állókkal. Az élet csak alapanyagban megszólal többek közt Tom Hanks, Steven Spielberg, Meryl Streep, Meg Ryan és Reese Witherspoon.