Rekordokat döntögetnek a brit sorozatok a Netflixen 2024-ben

2024 eddig egyértelműen a britek éve a Netflix nézettséget tekintve.

2024-ben a Netflix négy legnézettebb műsora mind az Egyesült Királyságban készült. A streamingszolgáltató vezérigazgatója, Ted Sarandos számolt be az adatokról egy londoni rendezvényen. 

A Nem versz át, A Bridgerton család, az Úriemberek és a Szarvasbébi epizódjait együttesen 360 milliószor nézték meg a felhasználok 2024 első félévében.

A pontos számokat a Netflix következő nagy adatdömpingje tartalmazza majd, amely még ezen a héten megjelenik, és az év első 6 hónapjának statisztikái szerepelnek benne.

Ennek köszönhető a siker

Augusztusban a brit Digital-i kutatásából kiderült, hogy az amerikai közönség a tavalyi forgatókönyvírói és színészsztrájk óta a brit tartalmakat részesíti előnyben.

A Netflixen és a Prime Videón a brit műsorok és filmek nézettsége 40%-kal ugrott meg 2023 második negyedéve és az idei első negyedév között.

2023 májusában az amerikai forgatókönyvírók testülete egyhangúan úgy döntött, hogy sztrájkba kezdenek, mert nem sikerült megegyezniük a filmstúdiókkal, valamint a streamingszolgáltatókkal. Két hónappal később a színészek is csatlakoztak a mozgalomhoz, azzal az indokkal, hogy aggódnak fizetésük csökkenése és a mesterséges intelligencia térnyerése miatt. Hollywoodban végül tavaly szeptemberben sikerült megállapodást kötniük a filmeseknek a stúdiókkal.

A sztrájkok miatt több filmpremier elmaradt vagy elhalasztották, valamint a streaming-szolgáltatókon is számos sorozatnak csúszott a megjelenési dátuma.

Forrás: Deadline