Remake készül az Országúti diszkóból

Patrick Swayze szerepét Jake Gyllenhaal alakítja.

Jake Gyllenhaal hivatalosan is főszerepet kapott Országúti diszkó újragondolt feldolgozásában, amely az Amazon Prime Video számára készül. A filmet Doug Liman (A Bourne-rejtély, A holnap határa) rendezi, és az a Joel Silver a producer, aki már az eredetit is tető alá hozta.

A Prime Video kedden jelentette be hivatalosan a produkció közelgő indulását.

"Az országúti diszkó egy igazi főnyeremény. Nemcsak az eredeti film rajongói előtt hajt fejet, hanem egy nagy, szórakoztató, széles közönségnek szóló film is. Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk Joellel, Douggal és ezzel a nagyszerű színészgárdával, élén Jake Gyllenhaallal, és hogy együtt újragondolhatják a klasszikus MGM-filmet egy akciódús kalandfilmként" – nyilatkozta Jennifer Salke, az Amazon Studios vezetője. 

Ezzel a csúnyán photoshoppolt képpel erősítették meg a bejelentést:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

IGN (@igndotcom) által megosztott bejegyzés

 

Az 1989-es klasszikusban Swayze játszotta James Daltont, akit azért béreltek fel, hogy rendet tegyen egy Missouri állambeli, zűrös bárban. Dalton hamar összeütközésbe kerül a kisvárost irányító korrupt üzletemberrel (Ben Gazzara). A film szerény sikert ért el a mozipénztáraknál – 30 millió dolláros bevételt ért el a 15 millió dolláros költségvetéssel szemben –, de az évtizedek során kultikussá vált és a néhai színész rajongói körében Swayze legkedveltebb szerepei közé tartozik.

 

Silver így beszélt a készülő produkcióról:

 

Az eredeti Országúti diszkó különleges helyet foglal el a szívemben, és nagyon izgatott vagyok, hogy ezt az újonnan elképzelt változatot elhozhatom a közönségnek, szerte a világon. Doug és én már mindketten készítettünk néhány nagy, fergeteges akciófilmet, és készen állunk arra, hogy ebbe is mindent beleadjunk.

A stúdió szerint az új változat főszereplőjeként Gyllenhaal, egy korábbi UFC harcost alakít, aki kidobóemberként vállal munkát egy durva és zűrös kocsmában Florida Keys-en, de "hamarosan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik ebben a trópusi paradicsomban". A film forgatása ebben a hónapban kezdődik a Dominikai Köztársaságban, Gyllenhaal mellett többek között Billy Magnussent (Nincs idő meghalni) és Daniela Melchiort (Öngyilkos osztag) láthatjuk. Az Országúti diszkó a megjelenéskor világszerte több mint 240 országban és területen lesz elérhető a Prime Videón.

(Forrás: Variety)