Scorsese és a Disney+ exkluzív dokufilmben mutatja be a Beatlest

A Beatles '64 című alkotás az archív anyagok mellett friss Paul McCartney- és Ringo Starr-interjúkat is ígér a rajongóknak.

Martin Scorsese producer és David Tedeschi rendező új Beatles-dokumentumfilmje, a Beatles '64 kizárólag a Disney+ streamingplatformon lesz látható november 29-től. A produkció a hivatalos leírás szerint a Beatles több mint 60 évvel ezelőtti első amerikai látogatásának izgalmas pillanatát örökíti meg, de az archív anyagok mellett friss Paul McCartney- és Ringo Starr-interjúkat is ígérnek a készítők a rajongóknak.

A cím természetesen arra a nagyszabású 1964-es észak-amerikai Beatles-turnéra utal, amikor is Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr New Yorktól Los Angelesig összesen 32 helyen lépett fel augusztus 19. és szeptember 20. között. Ezalatt nemcsak átruccantak a kanadai Vancouverbe, de megismerkedtek a korszak popzenei ikonjával, Bob Dylannel is.

A Beatles '64 rendezője David Tedeschi, a producerek között pedig Martin Scorsese mellett ott van Paul McCartney és Ringo Starr, valamint George Harrison özvegye, Olivia Harrison, John Lennon fia, Sean Ono Lennon, Jonathan Clyde, Margaret Bodde, Mikaela Beardsley, Jeff Jones és Rick Yorn is.

(via NME)