Sosem találod ki, mi Tarantino kedvenc Netflix-sorozata

A népszerű streaming platformon futó új Star Trek-szériák? Vagy a Vaják? Esetleg valamelyik horror?

A steraming szolgáltatók előretörésének köszönhetően minden korábbinál jobban el vagyunk kényeztetve filmekkel és tévésorozatokkal, de valószínűleg soha annyi kritika és ajánló nem készült még a kötelezően megnézendő alkotásokról, mint mostanság. De mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik a filmeket és tévésorozatokat készítik? Mi elé zuttyanak le otthon a kanapén a legnagyobb hollywoodi nevek egy-egy kasszarobbantó blockbuster, nemzedéki kultfilm vagy a fél világot lázba hozó széria fárasztó munkanapja után? Nemrégiben a Pókember-filmek sztárja, Andrew Garfield vallotta be, hogy fanatikus Cobra Kai-rajongó, most pedig Quentin Tarantino vallott színt arról, miket néz legszívesebben mostanában, valamint azt is elárulta, hogy mik kerültek fel nála az örök kedvenc tévésorozatok toplistájára.

Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

A Volt egyszer egy... Hollywood rendezője tehát saját bevallása szerint ezekért a tévésorozatokért rajong:

  • CSI: A helyszínelők – nem véletlen, hogy anno több epizódot is Tarantino rendezett.
  • A törvény embere (Justified) – ennek a rajongásnak volt köszönhető többek között az is, hogy a széria főszereplője, Walton Goggins bekerült az Aljas nyolcasba is.
  • A Hill-ház szelleme (The Haunting of Hill House) – Tarantino olthatatlan rajongása állítólag annyira meglepte a széria alkotóját, Mike Flanagant, hogy csak ennyit tudott rá reagálni: „Azt a mindenségit!”
  • A vezércsel (The Queen's Gambit) – Tarantino a The Jerusalem Post hasábjain keresztül nemes egyszerűséggel „a kedvenc Netflix-sorozataként” jellemezte a sakkot ismét divatba hozó szériát, amelynek szerinte „jelenleg nem létezik konkurenciája”.

(via Looper)