Streamingen és mozikban is látható lesz a Shakespeare-t idéző GTA-film

A Grand Theft Hamlet című díjnyertes dokumentumfilm teljes egészében a GTA-videójáték online világában lett rögzítve.

2025-ben a Mubi streamingszolgáltató kínálatába és a mozikba is megérkezik a Grand Theft Hamlet című díjnyertes dokumentumfilm, amely teljes egészében a GTA-videójáték online világában lett rögzítve, miután két színész állástalan maradt a világméretű koronavírus-járvány idején.

Sam Crane és Pinny Grylls különleges filmje igazából abból áll, hogy

egy Shakespeare-színdarabot akarnak előadni a játékbeli szabadtéri színpadon, de az a pár néző (vagyis más játékos által irányított karakter), aki odatéved, folyton lövöldözni kezd – hiszen a GTA Online erről szól, nem a Hamlet-monológokról...

A Grand Theft Hamlet korábban megnyerte a SXSW-n a dokumentumfilmek versenyét, és a kritikusok is dicsérték. A 89 perces, műfaji szempontból is érdekes alkotás brit mozibemutatója október 15-én és október 20-án lesz. A film hivatalos tartalomismertetője így szól:

2021 januárja van. Az Egyesült Királyságban épp most lépett életbe a 3. lezárás, így a színházak mind bezártak. Sam és Mark színészek, akik számára a jövő kilátástalanná válik. Ahogy a világjárvány elhúzódik, az egyedül élő Mark egyre jobban elszigetelődik a társadalomtól, míg Sam amiatt pánikol, hogy hogyan fogja eltartani a családját. A frusztrációjukat úgy vezetik le, hogy avatárjaikkal elmerülnek a Grand Theft Auto Online durva és erőszakos, de gyönyörűen megrajzolt virtuális világában. Autókat lopnak és lövöldöznek, de a virágos réteken sétálva a nyugodt elmélkedés pillanatait is megélik. Az egyik játékalkalom során egy szabadtéri színházba botlanak, és támad egy ötletük: miért ne rendezhetnék meg a Hamletet a játékon belül?

(via Gamespot)