Sylvester Stallone a visszavonulást fontolgatja

De csak színészként hagyná abba, rendezőként és íróként folytatná.

A Rockyval a filmvilágba berobbant Stallone közel 50 éve ír, játszik, producerkedik és számos saját projektjét rendezi.

Legfrissebb projektje a Tulsa King című sorozat (a Paramount+ szériája nálunk majd a SkyShowtime platformján lesz elérhető), amelyben egy idős gengsztert játszik, aki annak idején elvitte a balhét főnökeiért, így 25 évre lecsukták, szabadulása után pedig Tulsába küldi őt a maffia, hogy új életet kezdjen, de azért a családi kötelezettségeket se feledje. 

A Taylor Sheridan által kreált szériát Stallone nemcsak főszereplőként, de executive producerként is jegyzi – a jövőben azonban lehet, hogy a kamera mögött marad majd. Amikor ugyanis megkérdezték tőle, hogy ír-e éppen valamit magának, azt mondta, hogy vannak írói és rendezői tervei, de a főszerepre már nem vágyik. Megemlítette a Poe című Edgar Allen Poe-életrajzi filmet, amelyet már régóta szeretne megvalósítani, valamint a Tenderloin című tévésorozatot, amelyet a "Yellowstone" rendezőjével és executive producerével, Stephen Kayjel közösen fejlesztenek. "De kétlem, hogy színészként is benne leszek.

Azt hiszem, ez lehet a hattyúdalom”

- fogalmazott a sztár a Tulsa Kingre utalva.

A Tulsa King különlegessége, hogy bár nem Stallone az írója, a szériát teljesen rászabták. A színész a forgatás során folyamatosan finomhangolta a szerepet, valamint az egyes jeleneteket, a forgatókönyveket és a hangnemet, hogy minél közelebb hozza a személyiségéhez.

Terence Winter társshowrunner számára ez nem jelentett problémát, sőt. Szerinte a Stallone által javasolt változtatások egyike sem a sztár hiúságából született, hanem az érdekelte, hogy mi illik a karakterhez.

Igazán üdítő volt olyasvalakivel dolgozni, akit csak az anyag érdekel”

– fogalmazott Winter.

Stallone öt évtizedes pályafutása (és a három Oscar-jelölés) után sem lassul le. Legutóbbi filmjének, a Samaritannak a producere és főszereplője is volt, A The Expendables - A feláldozhatók 4. része pedig már az utómunkálatoknál tart, és 2023 szeptemberében kerül a mozikba.

Via: IndieWire