Szexi akar lenni, de csak kreténség van benne

Benne van Jenna Ortega, de ez már kevés ide. Még tini horror-vígjátéknak is rémes a Babysitter - A kárhozottak királynője.

A Netflix nagy sikerrel csinálja azt az amúgy nem éppen nagy truvájt, hogy egy filmjéhez, sorozatához több címlapképet is csinál. Van az egyik főszereplővel, a másikkal, normál plakáttal, és így tovább, hogy a kép hangulatával való mahinálást ne is említsem. A lényeg, hogy így akar plusz nézettséget hozni egy műsornak, hisz a rendszer érzékeli, ott van az adat, hogy én megnéztem a Wednesdayt, tehát biztos érdekel még ehhez hasonló műfajú, hangulatú sorozat a kínálatból, de ha nem is, akkor talán majd úgy rákapok, ha azt a színészt, színésznőt teszi elém, aki mindegyikben szerepel. Ez történt a The Babysitter - Kárhozottak királynője című filmmel, amiből csak ennyit láttam a kezdőlapomon:

Forrás: NETFLIX

 

Jobban megnézve mindössze 60% körüli egyezési arányt ért el az általam nézett műsorokra vonatkozóan, ami egy gyenge elégségesnek mondható. Éreztem, hogy nem ez lesz az év filmélménye, de a borítókép alapján a következőkre számítottam:

- teljesen indokolatlanul brutális halálozások,

- rengeteg, arcba fröccsenő művér,

- kretén poénok,

- látványosan túltolt szexiskedés.

Ebből a négyből három simán megvan a filmben. A vért és a Végső állomás-filmek halálozásait pofán röhögő jeleneteket nem kell magyarázni. A kretén poénok hol jók, hol nem, de itt elképzelhető, hogy A) túl kifinomult a humorom, B) nem értem a tinédzsereket, C) nem értem a viccet. Voltak pillanatok, amikor hangosan nevettem, viszont tény, hogy képtelen űberelni olyan klasszist a műfajban, mint a Már megint egy dilis amcsi film. 

Mégis a szexiskedés hiányzott a leginkább. Erre pont van egy poén, ami az egész sztorit keretes szerkezetbe teszi, hogy a főszereplő fiúnak egy baja van igazából, hogy még nem szexelt. Persze, hogy vesz a benzinkúton a nagymellű kasszás Erzsitől csajtól egy XL-es Magnum óvszert. Ezen kívül még kábé kétszer legeltetheti a szemét egy szereplő dekoltázsán a néző, amikor megjelenik Bella Thorne, akinek a szereplése lényegében felér a saját OnlyFans oldalának gyerek- és Instagrambarát változatával.

Forrás: NETFLIX

 

Ja igen, Jenna Ortegát majdnem elfelejtettem. Neki a film elején van egy jó(nak mondható) jelenete, a többi már sima tini horror-vígjátékos klisé.

A Babysitter - A kárhozottak királynője egy habkönnyű matiné, amiben a leszakadó fejek, szétrobbanó koponyák nehezen traumatizálhatják a nézőt, annyira banálisak.  Ezzel nem is lenne baj, ha a Netflix ajánlója nem vert volna át, ha nem vártam volna azt, amit az X simán leszállított. (Írásunk a filmről: X - A pornó és a horror találkozása egy texasi farmon.) Persze, más a két film műfaja, csak a Netflix ráment a szégyentelen nézettséghajhászásra. Összességében ez egy nagy átverés, amit talán nem egy 35 éves felnőtt férfinak szántak, hanem egy jóval fiatalabb korosztálynak, ami indokolja is azt, hogy például neten híressé lett sztárok szerepeltetését erőlteti, mint például Amanda Cerny és King Bach.