"Úgy nézel ki, mint egy szakállba mártott dildó!" - A 10 legaljasabb beszólás az Utódlásban

Az HBO most véget ért sorozatában nincs fizikai erőszak, csak kőkemény verbális gyomrosok, de abból rengeteg.

Negyedik évadával véget ért az Utódlás, az elmúlt évtized egyik legjobb sorozata. A történet középpontjában a világ egyik legnagyobb médiavállalatát tulajdonló család utódlási harcai álltak, a kérdés pedig, amire választ kerestünk (és végül kaptunk is), hogy ki lép az idős cégvezér, Logan Roy örökébe – a négy gyermeke közül valaki, esetleg egy meglepetésjelölt?

A szinopszist olvasva azt is gondolhatjuk, hogy a sorozat egy kapitalizmuskritikával megspékelt, shakespeare-i ihletésű modern királydráma, benne a Dallast idéző szappanoperai fordulatokkal, és igazunk is lenne, az Utódlás azonban emellett egy kiváló szatíra is, tele gyilkos poénokkal. Íme a legemlékezetesebb aranyköpések.

Forrás: HBO

 

Logan Roy Újságíró Iskola? Mi lesz a következő, a Hasfelmetsző Jack Nőgyógyászati Klinika?"

- Ewan Roy

Logan testvére, Ewan (James Cromwell) nem rajong az öccséért, és ezt szóvá is teszi minden adandó alkalommal. Itt például az általa alapított újságíró iskolán élcelődik, hozzátéve, hogy Logan rosszabb, mint Hitler. (Más kérdés, hogy Ewan annyira azért nem utálja a kapitalizmust, hogy feladja a pozícióját a Waystar RoyCo igazgatóságában.)

 

Forrás: HBO

 


Vannak, akik egyszerűen nem anyának születtek. Kutyákat kellett volna inkább tartanom."

- Caroline

Ha valaki a pszichológusának vallja be, hogy alkalmatlan az anyaságra, az bátor tett, ha ugyanezt a saját lányának említi meg, csak úgy mellesleg, két pohár bor között, az a kegyetlenség minősített esete.

 

Forrás: HBO

 


Szerintem azt akarta mondani, hogy bárcsak anya konzervnyitót szült volna, mert az legalább hasznos lenne."

- Roman

Két epizód is elég volt ahhoz, hogy kiderüljön a nézők számára, mennyire kegyetlenek tudnak lenni egymással a Roy testvérek. Miután Logan rosszul lesz, és úgy tűnik, már nem is tér magához, a gyerekei egyből azon kezdenek el marakodni, hogy ki vegye át a vezetést. Bár egyértelműen Kendall a legalkalmasabb a feladatra, Roman a fenti mondattal tudatja vele, hogy szerinte Logan ezt nem így látja.

Forrás: HBO

 


Úgy nézel ki, mint egy szakállba mártott dildó."

- Roman

 

Roman (Kieran Culkin) és Stewy (Arian Moayed), Kendall főiskolai haverja és a Waystar befektetője nem a legnagyobb puszipajtások, amit ez a mondat is bizonyít.

 

Forrás: HBO

 


Remélem csak a hónaljadat szagolgatod, Romulus."

- Logan

 

Kendall mesterterve, hogy apját bizalmatlansági szavazással távolítsa el a vezetésből, az első évad hatodik epizódjában csúcsosodik ki, amikor testvérének, Romannak is mellette kellene szavaznia. Fel is próbálja emelni a kezét, de miután Logan száját elhagyja a fenti beszólás, végül mégsem mer az akarata ellen szegülni, és ezzel a Kendall által indított puccs elbukik.


 

Romulus, amikor nevetsz, kérlek, ugyanolyan hangerővel tedd, mint a többiek. Nem egy hiénafarmról fogadtunk örökbe."

- Logan

 

Royék megpróbálják a rivális médiacéget irányító Pierce családot elbűvölni a saját otthonukban, hogy igent mondjanak a felvásárlásra, de nem halad jól a terv. Logan összegyűjti a bandát, hogy egyeztessék a stratégiájukat, leszidja Shivet, amiért rossz viccekkel próbálkozik, Romannek pedig a fenti „tanácsot” adja. Roman válasza: "Kösz, apa".


Meg kellett volna koreografálni. Ez körülbelül annyira volt megkoreografálva, mint amikor görkorcsolyán dugnak meg egy kutyát."

- Logan

Forrás: HBO

 

A második évad harmadik epizódjában a Waystar vezetősége Európába indul vadászni. Logan épp arra készül, hogy ajánlatot tegyen a Pierce családnak a rivális hírszolgáltató cégük megvásárlására, amikor Jamie Laird pénzügyi tanácsadótól megtudja, hogy kiszivárgott a tervük.


Megette a kib*szott csirkémet. Mi a következő? Beledugja a farkát a krumplisalátámba?"

- Logan

A 2. évad fináléjában Tom Wambsgansnél betelik a pohár. A washingtoni meghallgatáson bűnbakot csináltak belőle, és egyre jobban zavarja az is, hogy Shivnek kicsit más fogalmai vannak a monogám házasságról, mint neki. Egy hirtelen ötlettől vezérelve belenyúl Logan tányérjába, és kivesz belőle egy darab csirkét, ami talán a legvakmerőbb dolog, amit a 4 évad alatt elkövet.


Te kis nyálkás kiskutya"

- Gerri

Forrás: HBO

 

"Szánalmas vagy. Egy undorító kis féreg vagy, nem igaz? Te kis nyálkás kiskutya." Ezekkel a mondatokkal kedveskedik Gerri, a Waystar főtanácsadója Romannak a telefonban. A Kieran Culkin által alakított figurát persze nincs miért sajnálni, gonosz beszólásaival rászolgált ezekre a jelzőkre. És persze azzal, hogy a péniszéről készített fotókkal bombázza Gerrit.


Nevetségesen nagy táskát hozott magával. Mi lehet benne? Lapos cipő a metróhoz? Az ebédes doboza? Hatalmas. Elvihetnéd kempingezni, vagy bankrabláshoz is jó lenne."

– Tom

Forrás: HBO

 

Tom ott szívatja Gregget, ahol tudja, legalábbis az első évadokban. Élvezi, hogy van egy olyan tagja a Roy családnak, aki nála is lentebb van a táplálékláncban, és bármikor belerúghat. A fenti mondatokkal Greg randipartnerén gúnyolódik, aki túl nagy táskával jelent meg Logan születésnapi partyján.

 

Íme még néhány emlékezetes mondat:


Roman:

Nem vagyok egy radikális feminista, apa, de talán nem kellene kirúgni őt azért, mert képeket kapott a farkamról."

Roman és Gerri bizarr afférja kitudódik, amikor a nőnek szánt péniszfotót véletlenül a saját apjának küldi el Roman. A fenti mondat akkor hagyja el a száját, amikor Logan felveti, hogy ki kellene rúgnia Gerrit.

"Mi ez a kib*szott tejmánia? Tudod, kik isznak tejet? A kismacskák és a perverzek."

"Nem tartottam számon, hogy pontosan hányat káromkodott, Siobhan. Nem vagyok baszdmegométer."

"Szép mellény, Wambsgans. Annyira puffos. Mivel van kitömve, a reményeiddel és az álmaiddal?"

Tom:

Nem sűrűn hallani manapság a szifiliszről. Mondhatni, a nemi betegségek MySpace-je."

A 2. évad hatodik epizódjában, egy konferencia előtti italozásnál Logan kiszúrja a rivális Sandy Furness-t (Larry Pine), és tudatja Tommal és Greggel, hogy a jelek szerint szifiliszben szenved, mire Tom a fenti mondattal reagál, amit vehetünk finom élcelődésnek is Logan lejárt szavatosságú referenciáján.

Forrás: HBO

 


"Megalkotod ezt a fajta védőpáncélt, de alatta mindannyian csak kis meztelen teknősök vagyunk."

Tom, hogy megmutassa Gregnek, hogy él az elit, elviszi egy étterembe, ahol egész énekesmadarakat szolgálnak fel nekik. Vacsora közben Tom arról értekezik, milyen érzés "új fiúnak" lenni, és ekkor hozza fel ezt a kis metaforát.

"Az információ, Greg, olyan, mint egy üveg finom bor. Elraktározod, gyűjtögeted, különleges alkalomra tartogatod, aztán szétzúzod vele valakinek az arcát."

"Norvégia, Svédország, mi a különbség? Mind ugyanazoktól a nemi erőszaktevőktől származnak."


Kendall:

Bezárlak egy aranykalitkába, megduglak egy ezüstdildóval, és annyit fizetek, hogy azt a dalt énekeld, amit csak akarok."

"Kíváncsi voltam, miért nézel ki úgy, mint egy liba, aki megpróbál kiszarni egy téglát, te mocsok." (Shivnek)

"Azért, mert gyerekkorunkban annyi csirkét ettünk, most kedvelnem kellene a fasisztákat?"

Forrás: HBO

 

Shiv:

Ó, egy kápolna. Gondolod, hogy apa át tud majd lépni a küszöbön, vagy spontán öngyulladást produkál?"

"Ó, helló? Ez a replikáns részleg? Igen, a húsbábom nem működik." (Tomnak)

"És mi ez az illat? Nemi Erőszak Calvin Klein-től?" (Miután megszaglássza Romant)

"Te imádod mutogatni mindenkinek a kukidat, de egy nap tényleg meg kell majd dugnod valamit."


Logan:

Karl, ha tiszta a kezed, az csak azért van, mert a bordélyházadban manikűröznek is."

"Szóval perelj be - az ügyvédem az igazságügyi minisztériumban dolgozott, ki a te ügyvéded? A kib*szott Mr. Magoo?"

Forrás: HBO

 


Greg:

Olyan, mint a Cápa. Mármint ha a Cápa-filmben mindenki a Cápának dolgozna."

"Csak arra lennék kíváncsi, hogy ön szerint lehetséges-e beperelni egy személyt, például egy nagyszülőt, olyan... olyan szeretetteljes módon? Ami azt közvetíthetné, hogy "szeretlek, és örülök, hogy az életem része vagy, de jogi lépéseket teszek ellened"?"

Karl Muller:

A kezedben van a farkam, Ken. De a tiéd meg az enyémben van. Szóval ne szórakozzunk egymással."

Via:  IndieWire / Empire / Standard