Újabb sorozat készül A tetovált lányból

Ezúttal amerikai gyártótól. Már a showrunner is megvan!

A skandináv krimik népszerűsége olyan szinten nem csökken, hogy az Amazon MGM Studios ismét A tetovált lány című Stieg Larsson-könyvhöz fordul, hogy – a svéd-dán filmverzió és folytatásai, az amerikai remake, a svéd-dán sorozatváltozat és az Ami nem öl meg című reboot után – újból elmerülhessünk a Millennium univerzumában.

A Variety értesülései szerint a projektet már 2020 májusa óta fejlesztik, ám most végre showrunnert is kerítettek hozzá, Veena Sud személyében. Sudtól nem ismeretlen sem a skandináv forrás alapján készülő remake, sem a sötét bűndráma, hiszen korábban ő volt a kreátora, az executive producere és a showrunnere a The Killing (Gyilkosság) című sorozatnak, ami a dán Forbrydelsen (Egy gyilkos ügy) nyomán forgott.

Noomi Rapace a 2009-es A tetovált lányban. Forrás: Budapest Film


De Veena Sud volt a netflixes Seven Seconds című széria kreátora is (ami egyébként szintén remake, egy orosz film alapján készült). Karrierje korai szakaszában pedig a szakember a Döglött akták című rendkívül népszerű krimisorozatnak volt producere és executive producere. Ami az új A tetovált lány-sorozatot illeti, még 2020-ban arról lehetett hallani, hogy nem követi majd szorosan a regényeredeti cselekményét, helyette egy vadonatúj Lisbeth Salander-sztori lesz.

Hogy azóta mindez hogy alakult, nem tudni, mert az újrainduló produkció – amelyben az Amazon MGM Studioson kívül leányvállalatán, a Left Bank Picturesön keresztül a Sony Pictures Television is benne van – a showrunner nevén kívül sajnos semmilyen más információt nem közölt. Stieg Larsson 2004-ben a szerző halála miatt zárult Millennium-sagája, A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől később négy, David Lagercrantz által írt folytatást is kapott (Ami nem öl meg, Mint az árnyék, A lány, akik kétszer élt, A lány, akinek semmi sem drága),

így a Lisbeth Salander nevével fémjelzett univerzumban még számtalan lehetőség rejlik.


(via Variety)

 

Az egyik az amerikai A tetovált lány

Még 7 brutális mozis cliffhanger, ami évek óta kínozza a nézőket

Nem szándékos nyitott végre gondolunk, hanem azokra a bosszantó esetekre, amikor – általában gazdasági okok miatt – egy stúdió félbehagyott egy-egy filmes franchise-t, a néző pedig őrlődhetett, hogy mi lett a főhősök sorsa.

Tovább