Val Kilmer szerepel is a Willow-ban, meg nem is

A Disney+-ra készült sorozatról derültek ki újabb részletek.

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy sorozat formájában folytatást kap az 1988-as Willow, amelybe természetesen visszatér a címszereplő Warwick Davis, ahogy a Sorshát alakító Joanna Whalley is. Az első hírek viszont még arról szóltak, hogy a film Han Solóját, a Madmartigant alakító Val Kilmert nem fogjuk látni, ami érthető is lenne, tekintettel a színész betegségére.

Warwick Davis és a széria executive producere, Jonathan Kasdan most mégis úgy fogalmaztak a Yahoo Entertainmentnek, hogy Kilmer valamilyen formában része lesz a produkciónak.

Az első megbeszélésünk, miután zöld utat kapott a projekt, Vallal volt. Szerettük volna, ha az ő karaktere is része lenne a sztorinak

- nyilatkozta Kasdan.

Hogy ez pontosan mit jelent, egyelőre nem tudni. Ami biztos, hogy Kilmer a forgatáson nem lehetett jelen, mert az a Covid-járvány közepén zajlott, és Kilmer nem utazhatott el Walesbe.

Davis az interjúban „fantasztikus fickónak” nevezte a színészt, akinek a „szellemisége nagyon is ott van a sorozatban.”

Még ma is Valnek tulajdonítom, hogy annak idején sikerült végigcsinálnom a filmet. Ő tartotta bennem a lelket, amikor borzalmasak voltak a körülmények. Fáztam, eláztam, fáradt voltam, de ő megnevetett, és szórakoztatóvá tette a munkát.”

Az eredeti Willow-ról korábban itt írtunk. Kritikusunk szerint a filmben

„mai szemmel már talán kicsit megmosolyogtatóak a speciális effektek, főleg a darabosan mozgó stop motion szörnyek és a manók, akik valójában optikailag lekicsinyített emberek. A sztori ráadásul nem egyéb, mint a Gyűrűk Ura-regények és a Star Wars kicsit suta összefércelése, mégis van valami különös bája ennek a filmnek: egyszerre tud félelmetes és szívmelengető lenni.”

via: THR