Hírek dögivel a Disney-től: Indiana Jones, Willow, Star Wars

Kaptunk egy-egy előzetest az Andor című Star Wars sorozathoz és a Willow folytatásához, egy menő Indiana Jones-fotót, továbbá megtudtuk, hogy Jude Law is csatlakozik a Star Wars-univerzumhoz.

A kaliforniai Anaheimben rendezték meg a szokásos éves Star Wars Celebrationt, és a Lucasfilm tonnányi remek hírrel örvendeztetett meg minket. Lássuk őket szép sorjában.

 

Star Wars

Jude Law is csatlakozik a franchise-hoz, a Star Wars: Skeleton Key című sorozat főszereplője lesz. A korábban Grammar Rodeo kódnéven emlegetett sorozat alkotói John Watts, a Marvel/Sony Pókember-trilógiájának rendezője és Christopher Ford, a Pókember: Hazatérés írója. A sorozatról már hónapok óta pletykáltak a Star Wars rajongói oldalakon, míg Law csatlakozását a Star Wars-univerzumhoz áprilisban említették először. A Vanity Fair nemrég megjelent, a franchise helyzetéről szóló cikke megerősítette a Watts-sorozatot, megjegyezve, hogy a Grammar Rodeo a Simpson család egyik epizódjára utal, amelyben Bart és iskolatársai ellopnak egy autót, és egy hétre elszöknek egy iskolai rendezvény ürügyén. Hozzátették, hogy az epizód egy klasszikus Amblin-féle, 1980-as évekbeli coming-of-age kalandfilm hangvételét idézi.

Ezek a részletek nem álltak messze a valóságtól, hiszen a Lucasfilm csütörtöki panelbeszélgetésén néhány további részlet is kiderült: a történet az Új Köztársaság korában játszódik, és egy csapat gyerekről szól, akik eltévednek a messzi-messzi galaxisban, és megpróbálnak hazatalálni. A sorozat forgatása idén nyáron kezdődik, Jon Favreau és Dave Filoni lesz a producere. Law karakterének részleteit egyelőre titokban tartják.

Bemutatták továbbá a Zsivány Egyesből megismert Cassian Andor előtörténetét bemutató Andor című sorozat előzetesét is, aminek hangulata igencsak hajaz a filmére, és ez kiváló előjel. A sorozat a Birodalom elleni lázadás kialakulását tárja elénk. A címszerepet alakító Diego Luna mellett az Andorban Stellan Skarsgård, Alan Tudyk, Adria Arjona, Genevieve O'Reilly és Fiona Shaw is szerepel. Bár az Andorral kapcsolatos részleteket egyelőre szűkszavúan kezelik, mint minden más Star Wars-sorozatot vagy -filmet, azért kiderült, hogy a zenéjét Nicholas Brittell (Utódlás, Szörnyella, Ne nézz fel!)) komponálja, és hogy a sorozat 12 epizódból áll. Az első két részt augusztus 22-én nézhetjük a Disney+-on.

A The Mandalorian (nagyon nehéz megszokni A mandalóri magyar címet) harmadik évadának premierdátuma is kiderült: 2023 februárjában folytatódnak Din Djarin kalandjai. A Star Wars Celebration-ön egy exkluzív előzetest is levetítettek a résztvevőknek.

A Skywalker-saga kilenc filmjének zenéjét komponáló John Williams is jelen volt az eseményen – és ahogy a Solo esetében is tette, Obi-Wan Kenobit sem hagyta magára: ő írta a sorozat főtémáját, amit ott el is vezényelt.

 

Indiana Jones

Szinte semmit sem tudunk az Indiana Jones 5. részéről, mindössze annyit, hogy a Logant, az Észvesztőt és a Coplandet jegyző James Mangold rendezi, és hogy Harrison Ford mellett Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Tobey Jones és Antonio Banderas játszanak az új történetben. Kaptunk viszont egy elég vagány promófotót Indy-ről, illetve a rendezvényen megjelenő Harrison Ford elárulta, hogy 2023. június 30-án mutatják be a filmet.

 

 

 

Willow

A Lucasfilm gyártotta az 1988-as Willow-t is, így helyet szorítottak neki a rendezvényen. Ron Howard fantasyjét sorozatban folytatják, amit november 30-tól nézhetünk a Disney+-on. Természetesen visszatér a címszereplő Warwick Davis, ahogy a Sorshát alakító Joanna Whalley is – a film Han Solóját, Madmartigant alakító Val Kilmer viszont sajnos nem, minden bizonnyal a színész betegsége miatt.

A történetről az előzetes nem sokat árul el, mindössze annyit, hogy ismét meg kell menteni a gyerekcsászárnőt, a filmben még csecsemőként látott Elora Danant "Minden dolog között egyensúly van – fény és árnyék, jó és rossz" – mondja Davis immár idősebb, bölcsebb karaktere. "Amikor ez az egyensúly felborul, az univerzum korrigál. ... Az ismeretlenbe, oda kell mennünk".

Garantált libabőr, mikor az előzetesben felcsendül James Horner a filmhez írt főtémája: